mandag 28. november 2011

Advent og julepuslerier

Adventskos med nøtter, gløgg, mandariner og marsipan hører med til førjulstiden her. Valnøttene inspirerer til mulig hobbyaktivitet....får se hva det blir til av dem. Fine er de uansett! Ville gjerne vise dere min fineste og ikke langt unna eneste nisse, som er hentet fram til adventen.

Litt ettertenksom og snill nissekar som har vært med meg noen år nå, helt siden jeg var lita.

Joda jeg strikker også for tiden, definitivt ikke tiden på året for å la pinnene hvile (som om det er noen tid på året til det...hehe) Under er noen bilder fra noe som sikkert blir julegavetøfler, 
koselig og varm strikk - inspirasjon hentet fra Garnstudio!! 

Før sammensying......

Sammensydd men ikke helt med siste finishen enda.....
kanskje best ikke å vise alt riktig enda....? :O)

Ha ei fin adventstid! :O)

fredag 25. november 2011

Årets første julelapper


Har laget et par til-fra-lapper i kveld, bare for å prøve meg fram litt. Kjenner jeg meg selv rett,  blir det vel mange ulike etterhvert, jeg lager sjelden mange like av noe. Har ikke helt kommet i julestemning enda, men den kommer nok snikende. Kjempekoselig måte dette å komme i stemning på iallfall, å sette seg ned med søte julemotiv og fint papir. Stemplet kommer fra svenske Magnolia. Magnoliastemplene kan kjøpes i de fleste nettbutikker innenfor kort/scrapbooking.



Gjett hvem som ville være med og lage julelapper???
Når det regner og blåser ute må man jakte på spennende ting som rører seg inne - for eksempel ziglimtuben som beveger seg i raske prikkebevegelser opp og ned på utklipte motiver, saksa som klipper eller matmors hender som flyr hit og dit..... :O) Tro det eller ei, men de flotte kattebartene er faktisk enda intakt til tross for kveldens iherdige innsats.

Kajsa - allerede dreven i kortbransjen, haha.....

Kos dere med deres juleforberedelser om dere har begynt med noe spennende!
Novemberhilsen fra Nina

tirsdag 22. november 2011

Retro "Lilla Koftan"


På tide å skrive litt om den gule jakken øverst på bloggen min, den er altså en av mine versjoner av "Lilla koftan" - et mønster som jeg fant hos svenske PetraO. Liker mønsteret kjempegodt, syns rillestrikken og glattstrikken sammen blir så fin. Dessuten er jeg er glad i å strikke opp-ned-plagg. Jakken er enkel, størrelsen varieres ved å bruke ulike garnkvaliteter. Denne gule 70-tallsvarianten strikket jeg i Rauma Finull - den ble sendt som nyfødtgave til lille Theodor. Finullutgaven ble nok litt større enn nyfødt, men han vokser jo inn i den uansett. Nå venter jeg bare på bilde av lille koftan med lille Theodor inni :O)

Som et trenet strikkeøye sikkert kan se, har jeg laget en slags hullrad øverst i økningene. Det var først utilsiktet, ved at jeg gjorde feil type økning -men så fant jeg ut at hullene kanskje kunne brukes som hullrad til en snor, i tilfelle den ble vid rund halsen....opprekking er som kjent ikke alltid noe alternativ, hehe...


Har strikket en annen utgave av mønsteret i tynn alpakka på litt tynnere pinner, og den ble nærmest prematurstørrelse - skal få tatt bilde av den senere. Kommer nok til å lage flere varianter, den var morsom å strikke!

Strikkeglad hilsen fra Blåbærlina

mandag 21. november 2011

Bokanbefaling og papirdukkeforelskelse


Har fått tak i denne fine boka av Anne-Marte Waleur - "Si det med papir" og deler noen bilder derfra med dere. Mange av slike bøker har bare noen få bilder og tips som man liker, men denne derimot syns jeg var nyyyydelig og inneholdt mange flotte ideer til gaver, innpakking, pynt, kort osv. Bare se her:








Jeg fikk iallefall mange ideer til jul som jeg kanskje kan bruke.......

og så ville jeg bare vise fram enda en ting som jeg falt for hos Fru Dahl her om dagen - en helt unyttig men veldig nydelig ting som denne lille papirdukken under her! :O)  Den heter Jeanne og er fra Comptoir de famille. Kanskje jeg kommer til å kle på den finstasen og ramme den inn?! Eller kanskje jeg burde strikke noe fint til den, hehe......

Ha en fin mandagskveld alle sammen!
Klem fra Nina

lørdag 19. november 2011

Adventsgleder.....


Vel, ikke helt advent enda, men jeg har iallfall kjøpt meg adventskalender!! Fant den hos Fru Dahl blant mange andre flotte ting! puh....ikke lett å velge, men jeg har ønsket meg egen kalender leeeeenge, så da ble det det.... :O) Får neppe adventspakker om man ikke har kalender iallfall, hehe.....
Merket er danske (selvfølgelig) Aspegren - mye fint der også. Hadde egentlig tenkt å SY meg en kalender selv, men det har ikke skjedd til nå, så jeg falt ganske enkelt for fristelsen.



Veldig koselig stoffer og farger i kalenderen. Små lommer + ringer til å binde noe i... Så nå blir det spennende å se om julegeita oppdager kalenderen!  :O)

Hjertelig blogghilsen fra Nina

tirsdag 15. november 2011

Hest betyr lykke votter


Disse vottene fant jeg på Jorids mønsterbutikk - syns de er så fine! Strikket dem som et hasteprosjekt før jul i fjor til min datters venninne, som selvsagt er veldig glad i hester. Anbefaler absolutt dette mønsteret, veldig fint forklart og detaljert. Jorid lager mye fint!


Her var jeg godt igang med vottene, som altså ble strikket av brunt og gråbeige Finull fra Rauma.


Dette bildet tipper jeg var tatt litt utpå julaften en gang, hehe.....Det kan også anbefales å starte i litt bedre tid enn jeg gjorde slik at vottene får tørke før innpakking.......
Det som er så utrolig koselig er at jeg ser hestevottene nesten hver morgen når jentene går sammen til skolen, de blir altså virkelig satt pris på :O) - noe som varmer ethvert strikkehjerte!


Jeg er i gang med nye votter - dette paret blir mest sannsynlig til meg selv.
Rauma finull, i samme gråbeige farge (farge 452) + grønn (484)
Jeg bruker pinne 2,5 på disse.


Gleder meg til å begynne på hesten :O)
tirsdagshilsen fra Nina

mandag 14. november 2011

Heklahalser - del 2


Sist innlegg om disse halsene i Faerytale glemte jeg å vise dere bilder av dem på- her er en av den minste varianten, som altså beskrevet tidligere her..........


Har heklet noen større halser etter ønske fra denne dama over her.
Har brukt akkurat samme framgangsmåte som for de små, bare maskeantall og vidde er forandret.
Teller ca 96 staver/fastmasker rundt - på krok nr 6.
Luftmaskeantallet i oppleggsrunden er nok noe større, for å unngå at den skal stramme i kanten.
Har droppet viftekanten rundt, også etter ønske fra oppdragsgiver :O) 
Brukte rundt 2 nøster med Faerytale fra Du store alpakka.

Personlig liker jeg denne største varianten godt, den andre er best til barn, til ski og tur kanskje........
Varmt, mykt og deilig uansett og et veldig koselig håndarbeid å holde på med!

Blogghilsen fra Blåbærlina

lørdag 12. november 2011

Snakk om å falle pladask....

Det var kjærlighet ved første blikk da jeg så disse flotte kunstverkene i form av kjøleskapsmagneter på Sukker, en bitteliten koselig butikk på Bakklandet i Trondheim. Kunstneren heter Tiril Havdal, er keramiker og selger sine produkter bl.a. på Sukker. Sukkerdesignerne skal for øvrig ha julemarked 3. desember om du tilfeldigvis skulle være så heldig å være i Trondheim akkurat da!


Har plassert dem på de fine Riesskasserollene mine slik at man ser dem godt. Liker så godt den blanke overflaten på både kasserollene og keramikken.  


Er de ikke søte?
Ser ut som om de kikker litt bort på hverandre...
Kjøpte også et lite veggbilde i samme stil, det skal knipse en annen dag og vise dere. 

Nå har jeg lyst til å finne strikketøyet og kose meg med det.
Ha en fin lørdagskveld!
Ninaklem :O)

torsdag 10. november 2011

Takk for innspill, Ingrid!


Ba om innspill her på bloggen for å gjøre disse pulsvarmerne litt finere og litt mer ferdig. Ingrid kom med en god ide om å hekle en kant i grå Faerytale rundt foran og her er resultatet :O)


Modellen jeg kapret satt over fysikkbøkene og leste til prøve i morgen, men tok seg likevel en bitteliten pause for å være håndmodell :O) 

Jeg er veldig fornøyd med dem iallfall, med modellen og med Ingrids gode råd!

Torsdagshilsen fra Blåbærlina 

tirsdag 8. november 2011

Ny giv i påskeprosjektet :O)


Noen prosjekter havner lett bakerst i køen når man har andre arbeider på gang som er lettere å ta til. Særlig arbeider som ikke krever så mye telling og som man kan ha fremdrift i uansett hvor sosial man er. Noen som kjenner seg igjen? 
Denne kortermede toppen begynte jeg på før påske, kom helt feil avgårde med maskeantall og garntype kombinert, så det ble faktisk uunngåelig å rekke opp den halvstrikkede bolen.... Ikke morsomt!! På pinner nummer 2,5.... Gikk på med ny giv i mindre størrelse, men så har den altså ikke blitt prioritert. Nå har jeg imidlertid fått gjort opp status og planlegger å få strikka den ferdig. Snart! Tynt garn og tynne pinner, blir riktig så bra tror jeg!

Under her ser dere bilde fra mønsteret, Frydefulde detaljer, som jeg fant i det danske bladet Hendes Verden. Toppen er opprinnelig strikket i et tynt ullgarn ( New Zealand lammeull fra Filcolana) noe som gjør at hullmønsterstrikken i midjen kommer bedre fram enn med alpakkagarnet jeg bruker. Siden den har korte ermer og kan brukes som et inneplagg tenkte jeg det kunne være fint med den myke alpakkaen mot huden. Dessuten hadde jeg noen alpakkanøster liggende klare til bruk, så da ble det det denne gangen. Man kan helt sikkert fint strikke den med lange ermer også. Om jeg strikker en til vil jeg nok prøve med tynt ullgarn (Nøstebarn/Isager el).



Oppskriften fant jeg i et bilag til Hendes Verden nr 2/2011, den har mange fine detaljer, som tittelen påpeker, blant annet en søt vrangbord, med rillestrikk i vrangmaskene. Gleder meg kjempemye til å få den ferdig nå kjenner jeg!!! Da skal jeg selvfølgelig vise dere den.
Hmmm, dette forplikter jammen meg.... - ikke sant?  :O)

søndag 6. november 2011

Koser seg i pleddhaugen!!


Allerede kan man se et fornøyd glis i den lille stabelen med dukketepper jeg strikker av restegarnet mitt!!


Det lyseste rosa teppet strikket jeg med rillene på skrå, dvs at jeg la opp 3 masker og øker 1 maske i begynnelsen på hver pinne helt til halvveis, så felles det i stedet 1 maske for hver omgang. Problemet med restegarn er bare det at man ofte ikke helt vet når man er halvveis.....hmm. Jeg avsluttet økningen "i god tid" denne gangen, for å slippe å rekke opp på dette sammenfiltbare mohairgarnet. Dvs jeg trodde det var i god tid, men strikket ivrig for å se hvor god beregning det var, men garnet rakk faktisk kun med et nødskrik! Ikke beregning altså, men en god porsjon flaks vil jeg si. Muligens klarer jeg å få brukt garnendene til å hekle blomster som pynt :O) Koselig lite prosjekt var det uansett! Og Tjorven er fornøyd!

lørdag 5. november 2011

Varmende ull i dobbel forstand

Har registrert at det er flere hjelpeprosjekter rundtomkring i landet som innbefatter strikking/ull. Det er veldig flott at så mange strikkere engasjerer seg, og fint for mange å få strikke til noen som virkelig trenger varmen mer enn andre!
På bloggen Monstermønster kan du lese om Prosjekt Malawi, luer til premature barn i Malawi og hos Hobbyklubben er de engasjert i aksjonen Lys i mørket, et samarbeid med Kirkens bymisjon med innsamling av varme strikkaplagg. Selv har jeg vært litt involvert i Nepalteppeprosjektet, har strikket 2 pledd sist vinter av restegarnslageret mitt (+ litt til.... :O)) og sydd sammen noen flere.


Disse er sendt sammen med mange flere pledd til Nepal. Vi har nå fått mail fra sykehuset i Nepal, der alle nyfødte får sitt eget ullpledd fra Norge, om at teppene er kommet vel fram. Jorunn som organiserer prosjektet gjør en fantastisk jobb med blant annet sammensying, innsamling og forsendelse!! Man kan sende lapper, remser eller hele tepper, men man trenger ikke lage et helt teppe altså. Det ligger detaljert informasjon om alt dette på prosjektets blogg om dere har lyst til å bidra.

Selv fant jeg info om dette på en blogg. Syns det er en så fin måte å kunne bruke opp garnrester på + at dette er enkel strikking så man kan alltids skvise inn litt ekstra tid på pinnene i situasjoner hvor man må la det andre strikketøyet ligge i påvente av litt telling eller tankevirksomhet. Har virkelig fått brukt opp garnlageret i kategorien Heilo/PeerGynt/Østlandsgarn + Finull/Tove (som dere ser under her) Fant ut da jeg skulle sy sammen dette at det ble et roligere inntrykk om jeg satte like farger sammen slik.


I mailen fra Nepal fikk vi et bilde av denne unge nybakte mammaen med babyen sin i pledd fra oss her nord. Veldig koselig å se et av teppene i bruk :O)


Håper dere har en fin lørdagskveld, med eller uten strikketøy. Nå skal jeg iallfall finne et av mine prosjekt og ta pinnene fatt! :O)

Klem fra Nina

torsdag 3. november 2011

Venninnebursdag krever nylaget kort :O)

veldig koselig å sette seg ned og planlegge kort når man skal i bursdag, prøve å finne noe som passer til akkurat dette bursdagsbarnet..... og slik ble da dagens kort til en sangglad jente:



Er de ikke fine syngedamene?? Stemplet "banjo singers" er fra Stampsmith, kjøpt her hos Kreative hender. Det rosa mønsterarket er fra svenske Maja Design, husker ikke hvor det er kjøpt, mest sannsynlig på TreL, sikkert en stund siden jeg kjøpte det men lignende finnes nok.... Det fine gratulererstemplet mener jeg er fra Papirloftet, har hatt det lenge og brukt det mye. (De har lignende på Kreativ Hobby om det ikke finnes lenger å kjøpe)

Bursdagskalaset var veldig koselig, og nå er kvelden kraftig på hell, håper dere også har hatt en trivelig torsdag!  

Klem fra Nina

onsdag 2. november 2011

Pulsvarmere - i ny komposisjon

Ett enslig nøste med mellomtykt ullgarn ropte om å få bli til noe ( mot alle odds, enslig som det tross alt var....) -  såååå...inspirert av et nydelig strukturmønster jeg akkurat hadde brukt i en genser, ble disse pulsvarmerne til. Muligens litt smale med kun 28 masker, så jeg økte litt oppover og avsluttet med en rillestrikket kant.





Den nevnte genseren skal jeg komme tilbake til en annen dag. Og strukturen jeg har brukt fant jeg hos Monstermønster (du kan også finne det om du trykker her), i en kjempeflott dansk genser ved navn Alfred. ( Gleder meg til å vise dere den fine sjørøvervarianten jeg har strikket!!)  Det er jammen ikke lett å bestemme seg for hvilken side av arbeidet man vil bruke, for den blir i grunnen like fin på begge sider! Strukturen kan også brukes på kjøkkenhåndklær i bomullsgarn :O)


Mulig jeg kommer til å pynte litt på dem, noen idéer? knapper, merker, blonder? Vi hörs!
God natt fra meg!

Nina
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...