torsdag 29. november 2012

Vanilje og jordbær

 
"Hurtigstrikkprosjektet" mitt er forlengst i boks og garnet rakk i massevis faktisk, se bare her hvor mye som er igjen!!
 
 
Min faste modell, Vår, poserer i strukturstrikket Dahlgenser. Legg merke til hvor godt Londonblondeskjørtet hennes passet til genseren :O) 
 
 
En artig genser å strikke, jeg trengte dessuten å øve meg litt på å strikke blondekant, sånn at jeg en vakker dag får mot til å gjøre ferdig prinseteppet som jeg har holdt på med en stund....haha.
 
Litt vanskelig riktignok å strikke blondekant etter engelsk oppskrift, pga alle forkortelsene, men som dere ser gikk det helt ok. I ettertid har jeg fått tilsendt den danske utgaven av mønsteret på mail, og det ser myyye lettere ut. Mønsterhefte og garn selges som pakke hos Strikk Innom. Garnet rakk som sagt helt fint, men jeg har fortsatt ikke fått oversendt oversettelse på alle oppskriftene i heftet - litt skuffende. Ellers var mønsteret presist og fint å strikke etter.
 
Litt nervepirrende om det ble nok garn og om genseren ble nok lang, men etter litt damping ble det faktisk helt super størrelse på den. Tror den doble perlestrikken trakk maskene sammen, så bolen så kjempekort ut en periode. Da er det greit å ha et mønster å forholde seg til. :O)
 
 
 
 
 
Det ble rosa knapp i genseren, passer godt til krem/vaniljefargen, syns jeg.
 
 
N o e n   f a k t a:
 
Mønster: Rowan-hefte Just Baby, genser Dahl
Størrelse: største størrelse, 3 år
Garn: Baby Merino Silk - 4 nøster - farge 671 straw
Knapp: Panduro knappeglass med div rosa knapper

 
Flere fine oppskrifter i heftet Just Baby, så det blir nok mer derfra etterhvert.
Hadde ikke prøvd dette garnet før, syns det var greit å strikke med, men det
kan hende jeg prøver meg på denne igjen med et rent ullgarn, PT2 for eksempel....
 
Nina
 
 

mandag 26. november 2012

Lang, lang rekke....Marius ut av rekka går.......

 
Helgen har blitt brukt til montering og ferdigstrikking, først ut er mammas Mariusvest i tynn alpakka. Jeg må gi kredit til min søster som står for fargevalg og det meste av strikkingen. Om det blir Marius på meg en gang så skal dere ikke se bort fra at det blir de samme fargene, lys grå og ren hvit. Marius har til nå ikke vært på min "vil-strikke-liste" men seiler inn der midt på et sted nå kjenner jeg.
 
Takk for alle støttende kommentarer angående montering av vesten. Kjekt å vite at man har backing i ryggen altså, hehe... Faktisk var det ikke så ille å montere som man skulle tro, og klippingen er i grunnen ikke så skummel. Poenget her er å sy nøye, jeg syr 2 rette og tette sømmer på hver side av midtmasken = 4 sømmer. Så klipper jeg opp midt på og så tar jeg en runde med sikksakk på hver av sidene = tilsammen 6 sømmer. Da skal kantene være klare for å dampes og sys ned. Ved mønsterstrikk som her, anbefaler jeg en sjekk om det evt er løse mønstertråder som på mirakuløst vis har unnsluppet symaskinnålen. Hos meg var det en liten tråd løs nemlig!!
 
Heklingen som kommer til slutt var egentlig en liten bonus, for da blir kanten så fin og vesten tar form og er klar for knappene. Jeg var så heldig at jeg hadde 3 passe store perlemorsknapper til overs fra mitt eget alpakkaprosjekt. 
 

 
N o k r e   f a k t a:
 
Mønster: Sandnes Garn klassikere hefte Tema 15 voksne 2011, mønster 8
              Vest med rundt bærestykke
Garn:      Sandnes mini alpakka lys grå, farge 1042
              Sandnes alpakka hvit, farge 1001
Kommentar: rundstrikk blir finest på mønsterstrikk i alpakka, så det er vel
                  verdt klippingen syns jeg.
 
 

 
Hmmm, sikkert litt varmere om jeg setter labbene på denne vel?
Å, ja, alpakka, kjenner jeg....best there is!!
 
 
Mandagshilsen fra Blåbærlina  :O)
 
 

fredag 23. november 2012

Marius i fanget

 
Trala-la-la, enda et prosjekt - og jeg som har så mange fra før.......!!! :O)
 
Neida, jeg har ikke strikket denne vesten selv, jeg har bare fått det ærefulle oppdrag å gjøre den ferdig, så det er ikke allverdens med arbeid....er det vel? Den skal klippes opp foran og kantene sys ned, så skal det hekles kant og hemper for knapper. Litt kjedelig arbeid og litt tiltak å angripe et helt fint strikketøy med symaskin og saks, men det blir fort litt finere resultat på mønsterstrikkingen når man strikker rundt og rundt og ikke fram og tilbake, så det er nok verdt det ekstra arbeidet. 
 
Vesten er en gave fra min søster til vår mor, så det gagner jo en god sak kan man si :O) Alpakkavest til den kalde årstiden er vel en finfin gave. Jeg syns at grått og hvitt er så nydelige farger til Mariusmønsteret - så får vi se hvordan den blir når den blir ferdig (i løpet av helgen, ups, nå har jeg lovet det...)
 

 
Kommer tilbake med mønsterinfo og sånt når vi ser det ferdige resultatet.
 
:O)
 
God helg til dere fra Blåbærlina!
 
 
 
 
 
 

tirsdag 20. november 2012

Light of Love

 
 
Hva bedre kan man ønske seg fra London enn ei hespe Malabrigo sock yarn i denne herlige rosafargen Light of Love? Ei venninne har vært på Loop Knitting i London og handlet - og denne fikk jeg!!! :O) Vet ikke om fargen kommer helt frem her, men fargespillet er helt fantastisk, fra dus til litt skarpere rosa. Gleder meg til å spekulere ut noe fint å lage av dette garnet.....
 
 
 

søndag 18. november 2012

Yndlingsvotter

 
Hva er det som gjør at noen votter blir skikkelig yndlings?? Det undrer man i hvertfall på når man har strikket par etter par som ikke ble noens favoritter. Joda, det har blitt noen votter til ungene, noen blir gode, andre blir borte og noen blir ikke heeelt yndlingsvotter, bare brukbare.
Men, tenk så mange ulike varianter det er å velge mellom, mønstervotter, tovavotter, votter i ulike farger, tykkelser og med ulik passform. Ikke rart dette er en hel liten vitenskap som strikkefolk prøver å finne ut av.
 
Jeg, for eksempel, undres over hvorfor akkurat disse restegarnsvottene ble begge jentenes favoritter?! De er blitt brukt i sikkert 10 år snart og er strengt tatt en smule små for minsteblåbærjenta også. Men nå har jeg altså fått beskjed om å reparere hullet foran på den ene votten. (Ser for øvrig at de er blitt stoppet/sydd på tuppen en gang før....)
 
Opprinnelsen til disse blåvottene var ganske enkelt at jeg tok alt det blå restegarnet jeg hadde i ca. 3trådstykkelse og strikket stripevotter av det. Hver enkelt garnrest ble delt i 2 og det ble en heidundrende trådfest kan jeg iallfall huske. (Hadde da ingen anelse om at det fantes elegante metoder for å unngå dette....)
 
 
 
 
Så da er det vel bare å lete fram mer blått garn, skulle vel tro at det har sivet inn litt blått garn i garnlageret de 10 årene etter at blårestegarnet møysommelig ble tømt..... for her må det vel plukkes opp masker og strikkes ny tupp!?
 
 
 
Hvorfor disse ble yndlingsvotter? Aner ikke, men det er vel den berømte kombinasjonen farge, form og konsistens. Og smak og behag, selvsagt.
Disse er iallfall myke og ikke for tykke - og blå, kanskje god grunn nok??

Og ikke har de blitt borte heller. Kanskje siden de har blitt merket med navnelapp inni :O) og er blitt tatt vare på  - og det setter jo vi strikkere stor pris på.
 
Har dere noen yndlingsvotter da???
 
 
Blåbærlina
 
 

torsdag 15. november 2012

Økt takt på pinnene

 
Noen ganger når man strikker på et nytt arbeid og kanskje ikke har noen erfaring med akkurat det garnet, så ser det tidlig ut til å gå hardt ut over garnbeholdningen - allerede langt nede på bolen. Det kommer en snikende følelse av at dette kommer til å gå skeis - det blir ikke nok garn til ermer og bryst!! Man begynner å tenke på andre løsninger, ha kortere ermer osv. Kjøpe mer garn er jo selvfølgelig en god løsning, haha... men  siden garnet er bestilt og kom i posten kan det fort bli dyre nøster, med porto og det hele (for ikke å snakke om alt det andre garnet man kjøper i tillegg siden portoen likevel er betalt!) Sammen med den snikende følelsen kjenner jeg at pinneslagene går litt ekstra fort i ren spenning om hvorvidt garnet rekker til en hel genser... som om det hjelper å strikke raskt, hehe.... Det måtte i såfall være for å få dommen fortere :O)
Jeg er altså godt i gang med mitt 2. av totalt 4 nøster med Rowan baby merino silk dk og er snart ved ermehullene,  (om jeg skal stole på mønsteret til forandring) så kanskje kanskje kanskje rekker det! Det kan i allfall ikke skade om jeg strikker litt fortere uansett? For jeg tror ikke jeg stiller i tetsjiktet i NM i fortstrikking nemlig..... :O)
 
Jaja, så får de neste dagene vise om det blir ny bestilling eller ikke. Jeg må visst iallfall kjøpe meg nytt kamera, for det "gamle" røk i går, det var akkurat tippet  5 år selvsagt og ingen garanti lengre! Typisk? (Beklager derfor bildekvaliteten)
 
 
Hilsen fra Nina
 
 
 
 

lørdag 10. november 2012

Strikkefremmende hip hop

 
Hørt om "Kors på halsen"-genseren? Hip hop-duoen Karpe Diem har laget en strikkegenser til sitt nye album "Kors på halsen, ti kniver i hjertet, mor og far i døden". Den kan enten kjøpes fiks ferdig eller strikkes selv. På grunn av stor pågang la de like godt ut mønsteret gratis på nettet. Morsom gimmick!
 
 
Under her poserer Chirag og Magdi i hver sin genser :O)
 
 
Mer om genseren finner du her.
Dette er vel klassisk hønsestrikk på sitt beste vel? Tøff og morsom genser - og fine farger, syns jeg. Om det bidrar til at flere unge får seg genser som består av mer ekte ullfibrer og mindre akryl eller fleece, så er det vel bare å takke guttene for bra innsats!!! I tillegg kan det kanskje være at flere begynner å strikke egne gensere....lyder som musikk i mine ører...(hip hop musikk, hehe)
 
Genseren er strikket i Freestyle fra Dale og finnes i størrelser fra 8 år til XXL.
 
Hjemmestrikk er i vinden og vi liker det!
 
God strikkehelg fra Nina Pellina Blåbærlina :O)
 
 
 
 

torsdag 8. november 2012

Flettestrikktest Adele

 
 
TouchOfVanilla har laget mønster på denne genseren og jeg har til min store glede fått testet dette! Resultatet ble lyseblå genser i ull/alpakka. Jeg må si at jeg likte mønsteret veldig godt - og det faktum at den er strikket fra øverst til nederst gjør det bare enda bedre. Strikker mer enn gjerne flere slike. Enkel og fin og akkurat passe mengde med fletter syns jeg!
 
 
 
 
Mønster: Adele - kommer sikkert etterhvert hos TouchOfVanilla på blogg/Ravelry.
Garn: 3-4 nøster -164 gram  Hverdags fra DSA, farge 651 lyseblå.
Pinner: 3 (jeg brukte det på hele, hadde ikke flere pinner med på tur....)
Størrelse: 3 år - helt fin 3-årsstørrelse
Merknad garn: Neste gang kommer jeg til å velge et annet garn enn Hverdags. (Originalen er strikket i silke/alpakka) Hverdags er etter min mening et litt merkelig garn som minner mye om babyull, et garn jeg ikke liker noe særlig pga den litt glatte superwashoverflaten det har. Når det er sagt så har garnet ikke ødelagt det spøtt av genseren altså! Flettene ble fine med garnet også, men det er bare ikke mitt favorittgarn å strikke med...

 
 
Medgjørlig modell som kan vente seg noe lyseblått i pakken til jul.
Det lønner seg å ta modelloppdrag nemlig, for hvem kan vel motstå
de lyseblå øynene til denne genseren?
 
 
 
Det er vel enda lenge å vente til nissen kommer??
 
Tusen takk til koselige TouchOfVanilla som lager så mye fint -
takk for mønster, så håper jeg du liker den i lyseblått også.....
den lillafargen på originalen er også bare helt nydelig!
 
 
Klem fra Nina Pellina Blåbærlina
 
 

mandag 5. november 2012

På tide



Se hva man kan finne liggende i en strikkekurv - en nesten fiks ferdig julegave! Et lite dukketeppe i mohairgarn som bare trengte en liten finish. Det var bare å finne fram mer restegarn (under kategorien pusegarn ) og hekle kant rundt, og så håpe at det var nok garn i det lille restenøstet til å hekle både en kant med fastmasker og så en muslingkant til slutt. (Alltid like spennende sånn med rester, hehe...)

 
Verre var det altså ikke. En julegave i boks! Kjekt i grunnen med sånne ting som ligger og bare venter på å få en siste hånd på verket, det kjennes da så utrolig fort gjort å ha produsert et teppe :O)

Når man hekler kant i kontrastfarge er et lite triks å jevne kantene med en fastmaskerunde i samme farge som teppet først, så en i kontrastfargen og så muslingkanten til slutt. Her hadde jeg ikke hatt tanke for det da jeg fornøyd kom i mål med teppet og hadde brukt opp rubbel og bit av garnet......


 
Og har du ikke en dukke, bamse, eller dukkemamma som ønsker seg et lite pledd, så kan det være noen andre små i nabolaget som ønsker seg et sånt....


Ups, når jeg ser nærmere på siste bildet oppdager jeg et annet lite ullpledd i brunt, som også har ventet en stund på heklakant.... Problemet er bare at teppet er tatt i bruk i sofaen, det har blitt en del av det daglige, og vises dermed ikke på listen over prosjekter. Men nå har jeg altså gjenoppdaget det....

Det brune pleddet er strikket sånn omlag som et Nøstebarnpledd, på skrå - i ullteppegarn fra Gjestal. Lett og godt til en liten lur på sofaen!

Så folkens, let med lys og lykte i kurver og poser - kanskje finner du en UFO som kan bli til en julegave - med bare en liten ekstrainnsats!

Nina

fredag 2. november 2012

Køkaos

 
 
Her hos meg hersker det totale køkaos i trikotasjen. Køsniking over en lav sko
og gamle og nye prosjekter som kjemper om plassen fremst i køen. Skappeler,
hestevotter, Wispyer, med flere - i krangel. Og for å please alle (det vet vi jo ikke går an,
uten flere armer iallfall) - eller for å please mine favoritter i det minste, så blir det strikka
litt her og litt der. Dette betyr som kjent litt for forsiktig progresjon i strikkaplaggene....
Et klassisk problem er at nye prosjekter innimellom seiler opp som klare nye favoritter
til stor frustrasjon hos de som lettere surmulende blir satt på vent! Litt frustrasjon
hos købestyreren også for å være ærlig, men hva skal man gjøre når særdeles
kresne nøster kommer på gli  med prosjekter man ser skikkelig monn i da?
Hvem kan vel da motstå trangen om å gi dem litt oppmerksomhet,
finne fram passende pinner og starte et nytt spennende strikketøy???
 
Sånn som denne prinsessa her, som formelig ba om å bli nøsta opp fra hespe til nøste
med lovnad om å forvandle seg om til en fin genser til meg?
 
 
 
Men noen har jublende sneket seg ut av køen
fordi de faktisk er blitt prioritert og ferdigstrikka.
(Andre har sneket seg ut av køen fordi de ikke
gidder å stå i kø lengre....f.eks prinseteppe m.fl. )
Mer om den lyseblå under her kommer straks nye
bilder er tatt!!  :O)
 
 
Noen gir katten i køkaoset,
og oppsøker heller litt snøkaos ute.
 
 
"Have fun! Live a little :O)! "
kunne hun kanskje sagt om hun kunne snakket?
Innrømmer jo at dette er et luksusproblem!
Storkoser meg i alskens strikkerier, helt klart!

 
 
God helg, kjære blogglesere :O)
 
Nina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...