søndag 30. desember 2012

Litt sus av 70-tallet

 
 
Jeg hadde aldri hørt om bussarong før, men falt for den grønne "kjærleiksgenseren" som Bea fra bloggen Strikkepinner og andre pinner hadde strikket. Mønsteret hadde hun funnet i et gammelt Alt om Håndarbeid fra 1979, "Slankende bussarong". Etter googling av ordet skjønte jeg at det mest blir brukt av svenskene, i betydningen arbeidskjortel eller løstsittende bluse/tunika. Forutenom vidden ligner jo formen litt på en busserull, som altså hadde sin glanstid på 70-tallet. Rillestrikk ble også mye brukt på 70-tallet, men er absolutt aktuelt i disse dager også. Det er vel ikke få rillestrikkagensere som har kommet av pinnene denne høsten/vinteren - såpass kan vi vel fastslå..... :O) Dette er min nummer to, etter Skappelgenseren.
 
 
Som Bea har jeg brukt Nepalgarnet, som er en blanding av ull og alpakka -
et veldig godt garn å strikke med - og genseren ble myk og skikkelig varm å ha på seg.
 
 
 
L i t t   f a k t a:
 
Mønster: Alt om Håndarbeid, april 1979, nr 8, "Slankende bussarong"
Garn: Drops Nepal, lys blågrønn, fargenr 7120, 65% ull, 35% alpakka
Garnmengde: 12 nøster, eller nøyaktig 570 gram                               
Pinnenummer: 6, kunne sikkert valgt noe tynnere pinner og større størrelse
Størrelse: 38/40, litt knapp til meg, men blir kanskje bedre etter vask
Endringer: hermet etter Bea, strikket ikke krage som på mønsteret +
rillestrikket halskanten og knappestolpene. I tillegg la jeg opp kun 30 m
til ermene og økte til det riktige maskeantallet øverst.

 
Fornøyd? Jepp, fornøyd med plagget - en deilig genser
og særdeles fornøyd med endelig å ha gjort den ferdig!!
Takk til Bea for fin inspirasjon!
 

torsdag 20. desember 2012

DIY - Enkel poseinnpakking

 
 

Det er egentlig koselig med innpakking av gaver. Problemet er vel bare det at det ofte blir litt for liten tid til å være oppfinnsom når man har mange pakker å pakke.....Men om man har småting å pakke inn og litt ekstra tid og pakkelyst så kan man bruke en papirpose og pynte litt på den. Papirposer får man kjøpt mange steder, man kan til og med dekorere poser fra f.eks Gina Tricot, de har hvite fine poser, bare lim pynteark over merkene.
 
Jeg har klippet til et mønsterark med stjerner fra Panduro, litt mindre enn selve posefronten, lagt litt brunfarge langs kantene på arket og limt det på posen. Så har jeg klippet ut en stemplet og fargelagt figur og limt på arket. Om du ikke har stempel for å lage denne fine vinterjenta eller lignende, så finnes det fine ting på nett som kan printes og klippes ut. Evt kjøpe pynteark med figurer eller bruke barnetegninger. Granbarene er fra en utstanser kjøpt på TreL. Stemplet til slutt god jul på posen.... og nå skal jeg finne bånd og lapp, så er en pakke i boks!

 

To vinnere er trukket.........



Boka I all enkelhet ble vunnet av Lisbeth fra Lisbeths verden. I kommentaren skrev hun : "Grattis med flott blogg, Jeg vinner aldri noe ;)))) Meeen hvis underet skulle skje så ønsker jeg meg boken :) Hilsen Lisbeth"  Underet har altså skjedd, Lisbeth - du er vinner av boken!!


 
Garnvinner ble den som sist la inn kommentar, som anonym, 19. des. kl 10:02. Jeg vet nå at hun heter Ingunn og for første gang har lagt igjen en kommentar på blogg. Ikke verst, her får man betalt for innsatsen!
 
Gratulerer til vinnerne og kos dere med premiene!
 
De små pastellskålene som fungerer som lotteriboller er kjøpt på Søstrene Grene.
 


Tusen takk til alle som ville delta på mitt lille gi-bort-lotteri! Takk også for alle søte og koselige kommentarer om bloggen min! Det varmer virkelig og gir inspirasjon til mer blogging! Ha ei fin førjulstid! :O)

fredag 14. desember 2012

Gavedryss i all enkelhet

 

Min første gi-bort!! På tide kanskje etter ett år med blogg - og nå har jeg i tillegg rundet 40 000 koselige besøk!! Det er litt stas, så jeg slår til med ei bok i gave som jeg selv ønsker meg til jul..... Det kan jo hende at noen av dere allerede har gått til innkjøp av denne søte boken av Marte Helgetun, så jeg har et alternativ garngave også til den som vil, to deilige nøster i ull og alpakka. 
 
For å delta er det bare å legge igjen kommentar og si hva du helst vil vinne! Jeg gjør det på enkleste viset sånn at det kun blir ett lodd på hver. Dere må likevel gjerne spre det glade budskap til andre om dere vil, men det er ikke noe krav.
Husk mailadresse om du legger igjen kommentar som anonym. Om du klikker her så finner du en oppskrift på hvordan du legger igjen kommentar som anonym.
 Disse to bildene er hentet fra Marte Helgetuns side, søte strikkaplagg, ikke sant?

Vinnere trekkes onsdag den 19. desember. Håper mange vil delta! Ønsker dere fine adventsdager!!

Hilsen fra Nina
 
 
 
 

søndag 9. desember 2012

Tittei!!


De tre nøstene med Lima fra forrige innlegg hadde jeg ment skulle rekke til minst et par småvotter til. Små guttevotter tenkte jeg. Ventet på inspirasjon til å freshe opp vottene på et eller annet vis, mens jeg strikket dem helt ensfarget og enkle. Opprinnelig hadde jeg ugler i tankene, men hvordan de skulle  være visste jeg ikke så helt presist, helt til jeg ramlet over denne boken av Sanna Vatanen. Akkurat den inspirasjonen jeg ventet på - så i løpet av helgen ble disse småtassene til. Søte, ikke sant? Om de er ugleunger eller ikke er jeg ikke helt sikker på - hva syns dere?




Fakta:

Mønster: eget votte"mønster" + inspirasjon fra Sanna Vatanen - strikk og hekle med restegarn
Garn: Drops Lima, blå 6235, offwhite 0100, + restegarn i brun/oransje til broderi, ca 33 gram tilsammen.
Størrelse: 2 år sånn cirka.




Linselusa var så klart også på plass :O)
"Disse var jo fine, kanskje noe å leke med? ....hørte jeg et pip?"
 
Enda en julegave i boks altså her hos meg....jeg sier bare ikke til hvem!
 
Blåbærlina
 
 

onsdag 5. desember 2012

Nytt garnbekjentskap


Det kommer mye godt ut av Dropssalget - det er iallfall min påstand. At korger og skap fylles opp med garn rundt omkring oss er vel i utgangspunktet også en positiv ting, vi må bare klare å få det brukt etterhvert. Disse 3 nøstene med Lima hadde jeg i det minste et klart mål med, nemlig å strikke snurrehjertevotter. Og jeg kan virkelig bare gi storskryt sålangt til Limagarnet!
65% ull og 35% alpakka har gitt en nydelig silkemyk og sterk kvalitet. Litt tykt til mønsterstrikk vil noen kanskje hevde men jeg syns det funket helt fint. Deilig å strikke med og så får vi se etterhvert hvordan det er i bruk. I denne kulda er det iallfall bra med tykke votter.
 
Jeg jobber med å lage et lite mønster på disse og eksperimenterer fortsatt litt. Faktisk har jeg rekt opp litt mer enn jeg liker, og nå er det ikke akkurat tid til mer opprekking, så det får briste eller bære med disse.  


Fakta:
 
Mønster: mitt eget
Garn: Drops Lima, farger 6235, 4088, 0100
Størrelse: forhåpentligvis ca 6 år - skal få prøvd dem ut snart



Ha en fin førjulstrikketid!
 
Blåbærlina
 
 

mandag 3. desember 2012

Pinnesamarbeid

 
Jeg hadde i grunnen ikke planlagt å strikke Skappelgenseren, men så fikk ei av Blåbærjentene lyst på en sånn - og da fikk jeg i gang et aldri så lite pinnesamarbeid med henne. Jeg gikk til innkjøp av 2 stk rundpinner i tykkelse 6,5 og samarbeidet startet ganske bra. Hun strikket på ermene, jeg på bolen og vi var begge innstilt på at dette skulle skje fort fort fort! Slik gikk det derimot ikke - og jeg måtte etterhvert overta ermefinishen ;O) - jeg var litt bekymret for strikkefastheten men hvem legger vel merke til det når genseren er på??
 
Mønster brukte jeg egentlig ikke, tok det litt på gefyhlen - la opp 70 masker på ryggen og strikket til frøkena var fornøyd. Siden ryggen likevel så ganske bred ut slo jeg til med endring på framparten, la opp kun 65 masker der. Ermene ville hun ha smalstrikket og det ble det. Vi la opp 30 masker på ermene og økte sakte.....strikket til passe lengde (ikke for langt for jeg var redd den skulle sige)
 
Vi brukte Faerytale fra DSA og den tynne alpakkaen fra Drops - en myk og utrolig varm og deilig genser. Ikke lite trolig om at flere i familien nå ønsker seg en sånn.... Om jeg strikker en til vil jeg sikkert velge litt ulik ton-i-ton farger på de to garntypene - for å få litt fargespill i genseren.
 



Fast takst når vi har fotoshoot - Kajsa kommer og er nysgjerrig :O) alpakka er jo dessuten digg! Vi er begge veldig fornøyde med genseren og jeg er personlig veldig fornøyd med at det ble et strikkesamarbeid, hvem sier vel at et samarbeid må være 50-50? Er så fornøyd når ungene viser håndarbeidstendenser.... :O)

Nina Pellina Blåbærlina :O)
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...