søndag 31. mars 2013

NY VRI flettevotter


En flette er ikke bare en flette - det merker man når man skal strikke dem. De forrige flettevottene strikket jeg uten å tenke på dette. Resultatet ble ikke helt som inspirasjonsvottene, så jeg skjønte at det måtte være flere måter å lage en enkel flette på. Enda har jeg ikke helt skjønt hvordan jeg skal klare å få til den ønskefletten, men denne ligner såpass at jeg må si meg nesten fornøyd. Iallfall ble det ganske fine votter :O) med en nett liten flette......




Mønster: mitt eget, har skrevet notater, så kanskje legger jeg det ut her.
Størrelse: Liten damevott
Garn: M&K Eco Ull fra Panduro, farge offwhite
Pinner: 4,5




Deilig garn som jeg ikke hadde prøvd før. Og myke, lette votter, som raskt ble knabbet av den største Blåbærpiken her i huset. Når strikken går unna blir jo vi strikkere såre fornøyd, ikke sant?!




fredag 29. mars 2013

Påskeblomst og overraskelse






Verdens søteste påskegave kom deisende i posten her om dagen! En utrolig koselig overraskelse fra min snille bloggvenninne i nord G-Anette. Se bare alt det fine hun har sendt! Prikkete påskegule servietter, to søte påskeharer, to ullnøster Rowan i Blåbærlinafarger og fargerike påskegodis!! Skal si hun vet hva en jente kan ønske seg, hehe..... Jeg ble bare såååå glad!!! Tusen hjertelig takk!
Så ble det litt påske her i huset og på bloggen min i år også :O)



Påskegodisen er smakt på og serviettene tatt i bruk. Harene pynter bordet og jeg spekulerer på hva de fine nøstene skal bli til.....noe til meg selv kanskje?



Den yngste Blåbærpiken her i huset ble plutselig inspirert til serviettbretting og med YouTubes hjelp tryllet hun fram en fin påskegul blomst av en av prikkeserviettene. Fin, ikke sant?
Brettemetoden finner dere her om dere vil prøve dere på den. Ifølge klippet skal dette kunne gjøres på 3 minutter :O)

Ønsker dere fine påskedager!! Hilsen fra Blåbærlina



mandag 25. mars 2013

Påfyll i klesskapet



Ulla har fått seg ny topp til påske. Heldigvis er den såpass lang at hun kan bruke den også i påvente av ullbuksen som skal strikkes.....

  
Toppen er inspirert av de fine dukke- og barnekreasjonene til den danske Tusindfryd og strikket av restegarnet etter det teppet jeg nettopp heklet. Finullgarn denne gangen også altså, i lys aqua, fargenummer 4887. Den grå stripa er en rest fra flettevottene i Sandnes Tove og den fantastiske gule knappen er en jeg fikk av min bestemor.




Utfordring med garderoben når man alltid må ha røde sko på kanskje, men denne fargekombinasjonen gikk vel helt smooth??

Lagde åpning i nakken slik at toppen skulle gå over hode/skulder. Koselig gammel knapp der også etter min bestemor. 





Med påskegul knapp i sikte her ønsker jeg dere alle ei fin påske!!

Og takk til Tusindfryd for mye fin inspirasjon på bloggen!!

Blåbærlina


fredag 22. mars 2013

En råååsa liten "kofta"



Intet nytt under marssolen..... samme garnet som sist og samme mønster som jeg har brukt 2 ganger før, her og her. Men jeg har ikke strikket den i rosa før :O) Strengt tatt burde jeg vel kun strikke nye ting hver gang, så mye fine design som finnes rundt omkring - og så mange fine strikkebøker som jeg har... men det ble reprise da jeg kikket på restene etter den rosa toppen i Picklesgarnet. 

Mønsteret heter "Lilla koftan" - det finner du her hos PetraO. Et mønster, én størrelse, så varierer du bare med pinnetykkelse og garntykkelse. Denne varianten i Pickles Pure Wool på pinner 3 ble størrelse nyfødt. Jeg strikket jakken litt lengre i bolen og ermene likeså. Og ikke gikk jeg tom for garn heller, de to rosa nøstene varer og varer!! Ferdig knappet veier denne bare 60 gram, så da blir det nok mer rosa her - kanskje litt småstrikk. Håper dere holder ut rosabølgen her :O)



Mønster: Lilla Koftan fra PetraO.
Pinner: 3
Garn: Pickles Pure Wool - farge 287 + 177 
Knapper: Tilda perlemorknapper fra Panduro
Vekt: 60 gram inkl knapper
Endringer: lengre bol og ermer




Hilsen fra Blåbærlina



torsdag 21. mars 2013

Easy peasy hals



 
Det er ikke alltid jeg blir venner med skjerf.
Dette, for eksempel, litt for bredt i endene til å knyttes.
Da henger det på skuldrene og ramler lett av derfra.....
 
What to do? Sy sammen i endene og lag hals!
Dette skjerfet var godt over 2 meter og jeg satset
på at det ville gå noen runder rundt halsen.Ofte
finner man sånne skjerf på salg, dette er fra Noa Noa.
 
 
Syr sammen i endene slik - gjennom en maske, dvs to tråder
på den ene siden, så neste maske på den andre siden.
Skjult søm som er litt elastisk også.
 

Det gikk 3 ganger rundt - perfekt!
 


Og sånn ser den ut i petrolblå..... :O)
 

søndag 17. mars 2013

"E den min nu?"



I-phonebilder i tussmørket og en veldig bevegelig 3-åring som fotomodell - det forandrer likevel ikke det faktum at denne fotosession ble suksess i mine øyne..... Er hun ikke bare bedårende i den fine trøyen??? Jeg syns det var skikkelig stas å se rosatoppen på - det er jo det man strikker for, å lage ting som er fine i bruk, sant? 

Vår er velvillig modell og ville som dere leser av overskriften gjerne beholde denne trøyen. Dessverre er den hakket for liten, eller mest kort egentlig, men det blir nok ei råd etterhvert :O) Vår er en nett liten 3, snart 4-åring, så 12-18 måneders størrelse er naturlig nok litt lite. Det spørs om ikke Pickles får inn ei ny bestilling på rosa garn snart......for fargen var perfekt til et vårbarn.







M ø n s t e r:  Vest eller bluse med perlemønster fra All you knit is love
S t ø r r e l s e:  12-18 mndr
G a r n:  Pickles Pure Wool farge 287 + 177 = tilsammen 80 gram
P i n n e r:  3
K n a p p e r: Perlemorknapper fra en gammel skjorte




Blåbærlina



lørdag 16. mars 2013

Yesss - snurrestrømper i posten!!




Når man får så fine strikkastrømper i pakke i posten så må man vise dem frem  og vifte litt med tærne!! Tusen takk, Ingrid, for kjempegode og fine snurrastrømper og brev i posten!! Føler meg veldig heldig akkurat nå!! Ingrid i Ingridstua lager mye fint, så ta en titt innom hos henne på hennes nyoppstartede blogg! Der kan dere også lese litt om disse fine snurrestrømpene. De er myke, tynne, lette og varme, strikket i garnet Sterk fra Du store alpakka. Det varmer å få hjemmestrikkede gaver - man vet jo at det litt jobb å lage dem - særlig når man selv holder på med litt strikking og sånt :O)  Da setter man også ekstra pris på innsatsen det er å strikke og gi bort!



God helg!!

Blåbærlina



onsdag 13. mars 2013

Meet ULLA




Dette er ULLA, strikket i ull og stappet med ull. Hår av ull og kjole av ull. Jeg har gledet meg veldig til å få henne ferdig og jeg har stappet og stappet for at hun ikke skulle bli slapp, og henge med hodet..... Det gjør hun definitivt ikke, hun virker derimot temmelig fornøyd både med den røde kjolen og de fine møblene fra Maileg (kjøpt på Sprell i Oslo)




Dere får tåle noen litt like bilder av Ulla, jeg klarte nemlig ikke å velge :O)

Mønster på dukken fant jeg da jeg var i London (på LOOP) - Whimsical Little Knits av designeren Ysolda. Originalen heter Poppy etter rødfargen kanskje, men jeg har gitt henne et norsk navn. Forøvrig kjempegodt beskrevet mønster å strikke etter.

Ellers har jeg gjort alt etter oppskriften. Garnet jeg har brukt derimot er ikke originalt. Selve dukken er strikket i Rauma Finullgarn 452, 1 nøste. Kjolen er også Finull, en liten rest bringebærrød. Håret er Gjestal Østlandsgarn 228.

En liten kommentar bare når det gjelder strikkepinner. Knit Pro Cubics pinner nummer 3 var fantastisk å strikke dette prosjektet med!! En fordel om det strikkes stramt nemlig siden dukken skal stappes så godt, og det var lett å få til med disse nye pinnene mine!! Fin pinnejulegave altså :O)





Litt fra prosessen under her. Sol hos meg i dag, så jeg har vært i solveggen for å gjøre Ulla ferdig. Nå er det bare klippings igjen!! Litt bustete enda nemlig og ujevn lengde bak..... :O)





søndag 10. mars 2013

Småstrikk




Her foregår det noe nytt på strikkefronten om dagen og jeg er veldig spent på resultatet. Dere aner vel konturene av hva det er, så jeg sier ikke mer foreløpig...... :O) Just a teaser!


Ofte går jeg i surr med tellinger, så mye surr kan det bli at jeg ikke vet om alle flettesnurringene er gjort med samme antall omganger imellom. Jeg KAN jo telle, jeg er bare ikke alltid konsentrert nok til å registrere at man begynner på ny pinne osv. Strikker ubekymret i vei og så blir jeg plutselig usikker, "hmmmm strikket jeg 6 omganger før jeg vridde fletten eller var det 7?" Når man da holder på å lage et mønster som andre skal bruke, da MÅ man vite sånt - og resultatet ble denne single fletten med 5 - 6 og 7 omganger mellom flettingene.....Jeg fikk en konklusjon på antall i allfall, så gjelder det bare å telletelletelle omganger neste flettestrikkerunde! Ikke være så sosial kanskje... Eller finnes det kanskje en app for dette også?? Tell me.

Hvordan er det så med dere, har dere alltid kontroll på tellinga? :O)

fredag 8. mars 2013

Oups, I did it again........



En uskyldig liten epost fra Danmark: Solen skinner, foråret venter lige rundt om hjørnet - og det er tid til en lille oprydning. Vi har gennemgået lageret og kører i det næste stykke tid følgende tilbud..... 
Det var faktisk alt som skulle til, så hadde jeg klikket meg inn på forårstilbudene fra Holst..... rasende billig og tynt ullgarn, melert til og med.
Det gikk som forventet, garn for litt under 200-lappen var raskt på vei hitover!! Jeg hadde faktisk ikke rukket å vente på garnet før det var i postkassen, Danmark er jaggu ikke langt unna :O)  Har faktisk ikke strikket av dette garnet før, men nå blir det og jeg håper det er så godt som jeg tror å strikke med.

Kanskje flere som burde ta hintet og ta en lille opprydning i anledning forår og sol...hmmmm.... Foreløpig har det gått skeis med nyttårsplanene om bare å bruke de nøstene og heftene man har, men når det kommer så bedårende nye mønsterhefter og tilbud - hva skal man så gjøre?? Jeg bare spør..... :O)





God helg til alle dere som titter innom hos meg- 
Setter sånn pris på alle besøk og kommentarer fra dere!!
Det gir bloggelyst!!


Blåbærlina

onsdag 6. mars 2013

All you knit - perlebluse



De første Pickles Pure Wool nøstene er testet - og jeg må si meg veldig fornøyd! Meleringen i garnet er helt nydelig og det var godt å strikke med. Litt stivt som annet tynt ullgarn, men jeg regner med at det blir mye mykere straks det har blitt vasket.

Mønsteret jeg har brukt her er fra den lille boken All you knit is love av Susie Haumann og kan virkelig anbefales! Alt stemte og jeg behøvde ikke å regne ut noen økefrekvenser selv, det var bare å følge instruks, så dette var bra!! Søt ble den også med perlestrikkede striper. Jeg har strikket en mellomting mellom vest eller bluse, med korte ermer.




M ø n s t e r:  Vest eller bluse med perlemønster fra All you knit is love
S t ø r r e l s e:  12-18 mndr
G a r n:  Pickles Pure Wool farge 287 + 177 = tilsammen 80 gram
P i n n e r:  3
K n a p p e r: Gamle perlemorknapper fra en skjorte



Gleder meg til å prøve den på en liten kropp, jeg har en modell i sikte, men det må bare klaffe med dagslys og besøk og sånt! Passer den så kommer det flere bilder etterhvert :O)
Er forøvrig veldig glad i både garnet og mønsterboken......så det kommer sikkert mer derfra.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...