tirsdag 21. mai 2013

Du bare vet at vottesesongen er over......


når fotoshooten har grønne trær i bakgrunnen........

men jeg må jo vise dere vottene som endelig er blitt ferdige etter vel ettogethalvt års strikketid...... Her er de i allfall, mine grønne hestevotter!! Kjempeklare til neste sesong :O)

Og enda et prosjekt ut av strikkekurven min, jeg er flink nå, sant??



Hest betyr lykke-votter har jeg strikket før, med disse er til bare meg, til og med selv om jeg ikke på noe vis har hestedilla......for jeg syns de er så fine.

Har strikket vottene i Rauma Finullgarn, pinner nummer 2,5 og de ble virkelig perfekte i størrelsen til mine litt små damehender.

Mønster: finner du her i Jorids mønsterbutikk
Garn: Rauma Finull, farger 452 + 484



Jepp, vottesesongen er definitivt over!!
(men det skal i rettferdighetens navn nevnes at det ikke er mange dagene siden jeg syklet med votter...)



fredag 17. mai 2013

Grått spire sjal



Mer riller og rett fra meg i samme slengen. Enkelt rillestrikket sjal i det tynneste Spire ullgarn fra Gjestal (utgått) - liker kombinasjonen med glattstrikk og riller. Ikke så morsomt med de lange omgangene med vrang, men pytt pytt! Sjalet strikkes fra midt oppe i nakken med 5 masker til å begynne med, så økes det utover i midten og i sidene. Samme økeprinsippet som på andre sjal jeg har strikket tidligere.


Det økes altså 4 masker annenhver omgang - 2 i sidene og 2 i midten :O) - så feller man av ytterst i nerkant.

Brukte pinner 3,5 og 2 nøster av dette tynne Spire ullgarnet -og en god dose tålmodighet.



I nyeste sommerkjolen fra Noa Noa......måtte bare sommeren komme......



Hvis ikke får vi bare kle oss godt i all ulla vi har.......    :O)
For vi har jo heldigvis det!!!



Skrytebilde av mitt mye kamera - Samsung NX1000



onsdag 8. mai 2013

Riller og rett



Endelig ferdig med denne lille kåpen i størrelse 1 år. Den har absolutt potensiale til å bli barselgave til ei lita jente. Jeg er i grunnen veldig glad i enkel strikk, riller og rettstrikk holder lenge for meg. Denne var perfekt i så måte, men tok litt tid likevel siden det er tynne pinner og tynt garn - og jeg har også hatt mye annet å henge fingrene i den siste tiden. Riller trekker seg også litt sammen så jeg har på følelsen at man må strikke flere omganger pr cm enn på glattstrikk :O)





Nye oppskrifter gir av og til ny lærdom, av denne har jeg lært meg krepsemasker! De er brukt på knappehullskanten. Fine ikke sant? Man hekler faktisk fra venstre mot høyre, litt uvant men det gikk ganske greit etterhvert. Det er bare å slå opp på youtube, der finner man alt man lurer på. I tillegg fikk jeg et godt tips på den bølgekanten, nederst er det nemlig brukt dobbelt garn til opplegget, det gir ekstra tykkelse til den ytterste kanten - en fin effekt!



Nokre fakta:

Mønster: Dale Garn Baby nr 257
Garn: Dale Garn Royal Alpakka farge 0062 4203 lys rosa - 4-5 nøster
Pinner: 3
Knapper: gamle, plukket ut av en fin skjorte en gang

Endringer: Jaaaaa - 3 endringer - Knappehull hele veien ned for å kunne lukke kåpen hele veien. Ikke bred sløyfe i hullraden - muligens ikke noe bånd der i det hele tatt, får se etterhvert. Ikke oppbrettet ermekant, syns kanten ble finere den vanlige veien.

Gleder meg til å prøve denne på ei lita snuppe. De små strikkaklærne blir mye finere med små mennesker i :O)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...