søndag 29. januar 2012

Dyretema i strikk



Ravelry er, som mange av oss strikkere vet, en stor inspirasjonskilde... Her finner man både gratismønstre og kjøpemønstre, det er bare å registrere seg og klikke og strikke i vei! Jeg har kikket litt på barnemønstre og fant så mange fine ting med dyretema, som jeg gjerne deler med dere.










Kilde: Ravelry

Mange søte ting, ikke sant?
Fikk lyst til å prøve meg på det musemønsteret kanskje...men de uglegenserene var jo supersøte da...
 --  og lista blir bare lengre og lengre.... :O)

God helg videre fra meg!

Nina


torsdag 26. januar 2012

Yndlingsfarge og enda et strikketøy



Et lite glimt fra stua i går med deilig dagslys inn vinduene.

Er så glad i denne lyse turkisfarga her!!! Fikk både lykta og de fine Ricekoppene fra søstra mi i Vilmers hus. Ikke tvil om at hun vet hva jeg liker :O) Er jo ei skikkelig pastellguri, (både hun og jeg) men jeg slår likevel til med svart/hvit stripete vottestrikking i islandsk Lopigarn. 
Strikketøyet er et ledd i den berømte "garnslankingsprosessen", (hmmmmm - man kan jo alltids prøve seg på strategien innimellom i allfall)
+ at jeg håper de kommer til å passe til et skjerf jeg har i de samme fargene. Litt vanskelig garn å strikke med kun én tråd, siden det er utvunnet, men med litt forsiktighet så må det vel gå fint. Tanken er bare å strikke striper og få dem så smale som mulig, for jeg har for mange votter av den vide sorten fra før.

Søte Noa Noa fjes titter opp av pledd/teppekurven og sier hei!!

Torsdagsklem fra Nina



tirsdag 24. januar 2012

Noa Noa koffert + lilla koftan miniutgave

I stua mi kan man se en av mine diller........ nemlig koffertdilla. Tenker da på søte små kofferter i papp, ikke store Samsonite og sånt, nei de må være passe små og gjerne med fine mønster. I dem kan man gjemme alskens fine saker... Håndarbeid eller duker for eksempel :O)




Jentene har pleid å ha dukker og dukkeklær i koffertene og jeg har altså ikke lyst til å pakke dem bort selv om jentene strengt tatt ikke har samme interessen for dukker nå som før. Jeg syns bare det er så koselig med dukkerkofferter, skal kikke litt mer oppi dem en annen gang og vise dere. Den blomstrete kofferten er den sist ankomne i stabelen og den er altså fra Noa Noa, fra høstens miniaturekolleksjon. 



Oppi den ligger den aller minste "lilla koftan" jeg har strikket. Har vist én tidligere, en retroutgave av PetraO. sitt mønster som heter "lilla koftan".




Denne lille jakken ble strikket i tynn alpakka fra Sandnes, husker ikke pinnenummer, men sikkert 2,5 eller noe slikt. Jakken er iallfall temmelig prematur i størrelse, evt akkurat nyfødt kan jeg tenke meg. Mønsteret er kun i én størrelse, man varierer jakkens størrelse etter garn- og pinnetykkelse. Luen strikket jeg i samme garn - brukte Nøstebarns lueoppskrift.









Kommer sikkert til å strikke flere av denne - syns mønsteret er så koselig og så digger jeg å strikke plagg som begynner i halsen. Kanskje neste må bli noe rosa.

Ha ei fin uke videre dere! Koselig at dere ser innom her :O)


Klem fra Nina Pellina Blåbærlina




 

lørdag 21. januar 2012

Rosa sky



Joda, man finner gode alltids lure ting å bruke den nyinnkjøpte papirtapen på.

For eksempel kan man tape fast en nydelig rosa drømmesky som en liten venninne har laget til deg!!!!




Har hengt skyen over det søte paret som Tiril Havdal har laget.
Passer vel fint med en rosa drømmesky her ....

Se så fint de smiler  :O)






Ha ei god helg alle sammen-
Sweet dreams!

:O)

Ninaklem



torsdag 19. januar 2012

Papirtape til glede




Panduro har virkelig laget fine taperuller - papirtape til dekorformål - se så fint de passer hos meg... hehe.
Ingen bombe vel, for de som kjenner meg vet jo at jeg er skikkelig glad i prikker - i alle varianter altså!

Synd i grunnen at det ikke er så lett å strikke fine prikker,
har jeg mange ganger tenkt (er ikke såååå glad i luser).
Men det er vel en mening med det, sikkert så jeg ikke skal bli lei av prikkene....
Det finnes jo i både stoff og papir, så det bør holde, selv for meg.

Nå må jeg bare finne noe fint å bruke tapen på.
Kommer nok på noe vil jeg tro -fint på presanger, kort, veggoppheng blant annet.
Som dere ser nedenfor har jeg prøvekjørt den som label på en "melkeflaske" fylt med peanøtter. Akkurat nå koser jeg meg bare ved synet av fine farger og mønstre.










   
Den grønne skålen på bordet er forresten fra Kremmerhuset - om noen skulle lure... Det rosa garnet er en Finullrest som sikkert snart skal brukes som heklekant -sammen med annet restegarn - på det lille brune pleddet mitt. Kommer mer om saken her etterhvert :O)  

  


 Ha ei fin uke videre dere! Setter stor pris på at dere titter innom innimellom!

Klem fra Blåbærlina



mandag 16. januar 2012

Gjenbruk av heklabrikker


Fant så nydelig lampe på Pinterest her om dagen. Falt helt for den, så det er vel bare å begynne å samle småduker nå.....eller begynne å hekle, hehe... for 
 den er altså laga av blondeduker/heklabrikker:



Fant den altså hos denne dama på Pinterest. Elegant og enkel forklaring på hvordan den er laget, som dere ser. Pinterest er en slags oppslagstavle på nett, man kan lage sin egen, laste opp bilder, man kan låne ting = repin - bilder til din egen profil. Har ikke laget meg brukerprofil der enda, men det er sikkert uunngåelig.... Her finner man alt fra interiør, håndarbeid, hårfrisyrer, tatoveringer osv. Masse idéer å finne her, som for eksempel denne fine lampa her!! Det er bare å ta en titt, søke på ting, med en viss fare for å bli litt hekta selvsagt :O)


Enjoy!

Klem fra Nina






lørdag 14. januar 2012

Færøysk strikk og H&M Life inspirasjonsvideo

En stund siden nå at den danske krimserien Forbrytelsen gikk på TV her, såpass lenge siden at jeg hadde glemt denne fine færøyske genseren som ble så populær etter at Sofie Gråbøl viste den fram i serien.


Finnes i motsatte farger også..... fin den og!




Man kan kanskje få tak i mønster, mener jeg var borti det en gang på en dansk blogg eller noe, men husker ikke lenger hvor. Den finnes også i kjøpeutgave hos Gudrun&Gudrun. Det er et tradisjonsmønster slik jeg har forstått det, så har Gudrunduoen designet innsvinget damemodell. Syns den er så fin.





Hadde glemt genseren helt til jeg så denne lille filmen på Youtube: 
Please, ta en liten titt på denne H&M videosnutten fra Færøyene:


Veldig inspirerende bilder fra strikkeklubbliv :O) De damene her ser ut til å ha det veldig morsomt med kombinasjonen garn og hverandre. Og det kjenner vi jo til, ikke sant? 
Enjoy!

Og nå lurer jeg selvsagt på om jeg ikke bare strikke denne genseren??? Mørk eller lys???


God helg!
Klem fra Nina


fredag 13. januar 2012

Matpakkeposeglede





Sånn begynner man; med et ark matpakkepapir fra Åhlens, klipper det i to (brukte litt mindre enn halvparten her) bretter opp som på bildet slik at det blir en pose - og syr så to raske sømmer på symaskinen........... vips - en fin matpakkepose klar til bruk!

Så putter man et par skiver (jeg var fantasifull nok til å smøre 2 stk brunostskiver, hehe....) i posen, bretter inn hjørnene og taper igjen med rutete tape fra Søstrene Grene (det var den jeg brukte her) Lignende dekortape i papir får man i disse dager tak i på Panduro.

Ren matpakkeposeglede!!





Glade Blåbærlinafarger... :O)





En koselig matpakke, litt snø og et strikketøy - hva mer kan man begjære til lunsj? Jo, kanskje litt godt å drikke da, men ellers burde man vel være ganske så fornøyd??  :O)  Som dere ser ble denne matpakken min, har merket den med washitape, som er en masking tape av rispapir. Den hvite kurven er forresten fra Åhlens.








Nyt fredagen, straks er det helg!

Klem fra Nina


onsdag 11. januar 2012

Hurra, det snør!


Det blir så mykt og fint og lyst og koselig med en gang det kommer litt snø! Selv røsslyngen ute på trappa kler et lite lag med det hvite.....




Må vel kanskje ut å måke litt i stedet for å sitte ved PC'en??

Klem fra Nina



tirsdag 10. januar 2012

Litt rosa på en tirsdag



Er det ikke fine rosafarger?? Skulle gjerne strikket mer av det fine rosagarnet, men jeg får altså ikke tak i mer.....   De små vottene er strikket av noe som het Regnbuegarn mener jeg - og tovet. Er det noen som vet noe om garnet og hvor man kan få tak i det nå, så er jeg takknemlig for tips!
I mellomtiden får bare jeg nøye meg med disse rosa utsnittene i hverdagen :O) Jeg er så glad i det hjertet som henger i stua. Ei av jentene har laget det på skolen, i keramikken. Det er laget av leire og malt i så veldig fine rosanyanser syns jeg.


Ønsker dere en fin tirsdag - kanskje med litt rosafarge på himmelen også? det var det nemlig her i dag - nydelig vinterhimmel!

Hilsen Nina Pellina Blåbærlina

søndag 8. januar 2012

Deilig med vinterlys ute og inne



Deilig med litt mer lys ute, samtidig som det virkelig er sesong for stearinlys inne.
Har laget lykt av kaviarglass, hvit godt utblandet glassmaling, og halvperler. Malte glassene inni.
Har surret ståltråd rundt og pyntet med perler på. I tillegg hengte jeg på et trehjerte malt i hvitt med en søt decoupageengel på. Dere finner det meste av materialer på Panduro.
Malte disse lyktene sammen med unger første gangen, og de var ikke så nøye med å male hele glasset inni, og det viste seg å gi det aller fineste lyset. Så da ble det den beste fremgangsmåten!






Ha en fin start på den nye uka!

Klem fra Blåbærlina


onsdag 4. januar 2012

Lille pusekatt....



Denne lille kattungen så dagens lys her i jula. Fant oppskriften i Interiørmagasinet nr 6/2006 - bladde gjennom og tenkte egentlig å kvitte meg med bladet....hmmm...  Syns kattungene var litt søte. Tilfeldighetene ville også at jeg hadde litt rester av mykt, fluffy, fargeskiftende Faerytale alpakka - og resultatet ble denne lille tassen her. 



Vet ikke om jeg har blingset noe, men kroppen ble i allfall stor i forhold til hodet, så jeg måtte fram med grønnsåpe og varmvann for å tove kropp og labber til denne sizen her. Kroppen strikkes som et kvadrat og sys sammen til en slags sjøstjernefasong under ved å brette kantene sammen slik at hjørnene "spisses". Hodet strikkes som et rektangel og sys sammen. Halen strikkes for seg og sys på slik som  man gjør med hodet.



Tenkte først at den lille kanskje kunne bli venn med Kajsapusen vår..... men ved nærmere ettertanke så blir den vel mer som et bytte, med sine 10 cm cirka  -og dermed noe dårlig behandlet kanskje, såååå jeg skal ikke pushe dem på hverandre for å si det sånn! :O)
Dere ser vel hvem som har sjefsmine her i huset?

Får jag presentera: Her Royal Highness






En pusete hilsen fra Nina og Kajsa


tirsdag 3. januar 2012

Julegavetøfler


På tide å vise fram litt av adventstidens strikkeproduksjon. Her er Ingrids tøfler, som hun likte så godt at hun etterlyste oppskriften på dem. Ingen hemmelighet det, DROPS DESIGN, deler jo gjerne på den!

Tøflene er strikket i Drops Eskimo fra Garnstudio på pinne nr  6.  Jeg har heklet rundt med annen farge for å pynte litt + stramme inn litt slik at tøflene ikke falt så lett av. Blomsten er heklet etter fri fantasi, men det finnes drøssevis av oppskrifter på fine blomster rundtomkring, sikkert også på Garnstudio sine sider :O)

Godt garn å strikke med og tilbakemeldingen er at de også er varme og deilige - og hva er vel bedre enn det?





Her er altså originalen.
Drops design nr 122-38

(På bildet ser tøflene ut til å ha annen strikkefasthet enn min.  
Størrelse 38-40 stemte imidlertid ganske bra på min fot iallfall)





Koselig at ullne gaver gleder og varmer!!!

Klem fra Nina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...