Her om dagen koste jeg meg virkelig med sollyset som ga fine muligheter for fotoshoot på kjøkkenet - og gikk løs på granateplet. Synes fargene ble så fine. Bildene viser framgangsmåten jeg bruker for rensking. Poenget er iallfall å beholde saften i de bittesmå, saftfulle fruktperlene inni og helst ikke skjære i dem. Det kan være lurt å bruke forkle til denne jobben :O)
Skjærer av topp og bunn, så to snitt i skinnet fra topp til bunn slik at man kan vri granateplet i to uten å ødelegge de røde små fruktene. Så kan man dele hver halvdel ytterligere i to og så peller man fruktene forsiktig ut.
Det blir masse frukt, overraskende mye i forhold til størrelsen i utgangspunktet, og den holder seg godt noen dager i et glass i kjøleskapet. Deilig bare å spise sånn og til å ha i salater og forskjellig. Kjempegodt, supersunt og rikt på antioksidanter. Og veldig, veldig fint å se på....
Mon tro om jeg ikke har noe garn i denne fargen som jeg kan gå løs på??? For bloggen blir garantert ikke å ta retning av en mat- og helseblogg.....dette var bare litt sporadisk spiselig inspirasjon.
Nyt solen, lyset og fargene rundt deg!
Søt granateplehilsen fra Nina
Hmmmm har aldri smakt det men bør kanskje gjøre det snart nå da;) Ser veldig godt ut ihvertfall!
SvarSlettWow! Det må jeg si! Du imponerer stadig! Har aldri visst hva som var inni et granateple,- så nå lærte jeg noe nytt!! Klem fra Ingrid
SvarSlettSå koselig å høre :O) det er bare å smake i vei!
SvarSlettKlem fra Nina
Så hærlig innlegg Nina! Fullt av sol og glede :)
SvarSlettTror jammen jeg må kjøpe sånn granateple.. til helga kanskje? ;)
Gode fra me :)
I dag kjøpte Ingvild et grantateple, og vi har fulgt fremgangsmåten din til punkt og prikke. Ble særdeles vellykket. (og litt gris--- men det kan man tørke opp). Tusen takk for inspirasjonen. Det smakte fortreffelig :) Klem fra Ingrid og Ingvild
SvarSlett