mandag 11. februar 2013

Genial drivved


At mønsteret her heter Driftwood passer godt med det faktum at dette ble et  restegarnsprosjekt for meg. Blått og grått i Rauma Finull og Sandnes Tove. Strengt tatt likte jeg den første blåfargen (øverst) så godt at jeg prøvde å finne mer av den, men fargen var utgått. Dermed var det åpning for andre blåfarger - såpass mye fargeskift at genseren nærmest får litt Kaunipreg :O)

Personlig likte jeg veldig godt de grå stripene nederst på ermene, det skulle vært tre striper, men litt kluss i planleggingen gjorde at det bare ble to. Den tredje slengte jeg på som et forsøk nederst på bolen - og sånn ble nå det. Neste gang blir det kanskje mer likt originalen, om det lykkes, jeg har som kjent litt problemer med å holde meg heeelt slavisk til et mønster. 

Mønsteret til Isabell Kraemer er godt skrevet og ermeløsningen genial, den sitter superfint på skuldrene!! Litt mer utfordrende når oppskriften er på engelsk, men det går helt fint å følge denne. Stripeglad som jeg er så hjalp det også på strikkelysten. 
Siden passformen og oppnedermeløsningen er så lett og lett å like kan det godt hende at jeg kommer til å strikke denne også i ensfarget eller andre varianter, for denne var virkelig morsom å ha på pinnene. At prosjektet tok lang tid er kun et resultat av utstrakt parallellstrikking..... Uvant begynnelse på arbeidet, men jeg fulgte for en gangs skyld mønsteret temmelig nøyaktig og jammen ble det riktig! Til og med knapphullene ble riktig plassert - så jeg er godt fornøyd :O)Perlemorsknapper igjen, alternativet kunne vært litt mørkere knapper i blått, men jeg klarte ikke å dy meg, liker visst perlemor veeeeeldig godt!
Mønster: Driftwood av Isabell Kraemer
Garn: Rauma Finull og Sandnes Tove (restegarnsfarger)
Størrelse: S
Pinner: 4
Garnmengde: 293 gram inkl. knapper


Herlig mønster, genser og restegarnsprosjekt!

Blåbærlina
24 kommentarer:

 1. Denne genseren ser så god ut !
  Perlemorsknappene gjorde genseren spennende, en herlig brytning :)

  Janne

  SvarSlett
 2. Helt nydelig genser! Så flink du er som får brukt opp restegarnet ditt på en så fin måte, det trenger absolutt ikke være som på orginalen for å bli vellykket!
  En påminnelse til meg selv også, jeg kjøpte inn garn til denne i sommer. Den har enda ikke kommet seg på pinnene - men det skal den så helt avgjort! :-)

  SvarSlett
 3. Fantastisk nydelig genser. Denne falt virkelig i smak.
  Klem Tone

  SvarSlett
 4. Den var superfin! God idé med restene også, det ble fine striper.

  SvarSlett
 5. Den så utrolig deilig ut. Fine striper og farger! Herlig å få brukt restegarn! Du var veldig fin i den, og fint skjerf til!

  Tusen takk for koselig kommentar på bloggen min!

  Klem fra Ingrid :)

  SvarSlett
 6. Genseren ble no så flott at ingen sku tro at det var et resteprosjekt! Lur måte å få brukt litt garn på :) Takk for inspirasjonen!

  SvarSlett
 7. Såå fin genser du har strikket av restegarn! Likte veldig godt stripe-farge-kombinasjonen:)

  SvarSlett
 8. Herlig genser. Veldig fine farger sammen. God ide for å få brukt ganske mye restegarn :) kanskje jeg kan gjøre noe lignende med garn jeg har. Gøy med ny inspirasjon:)

  SvarSlett
 9. Veldig fin! Flotte farger sammen! Strikket den i fjor, men ble rekket opp pga fargetrøbbel, og burde vel egentlig prøvd igjen, den er jo så fin og allroundmønster!

  SvarSlett
 10. Åh, du strikker så mye lekkert altså! Virkelig herlig restegarnsprosjekt ♥ Tenk, en helt 'gratis' genser! ;)

  Er sikker på at du blir å strikke en til, følte det var en Blåbærlina genser dette ;)

  Ha en fin mandagskveld
  Klem

  SvarSlett
 11. Gjett om jeg fikk lyst til å strikke denne, da! Kjempefin! Utrolig at det er et restegarnsprosjekt med flere sorter garn. Denne kommer du nok til å bruke mye, tror jeg.

  Ha en fin mandagskveld!


  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 12. Knallfin genser! Nå ble jeg inspirert! :)
  Hilsen fra
  LenaE

  SvarSlett
 13. Drømmekosegenser!! Så fin :-)

  SvarSlett
 14. Kjempefin. Eg kunne godt tenkt meg å strikka den.

  SvarSlett
 15. Veldig fin! Tror definitivt jeg må la meg inspirere av dette!

  SvarSlett
 16. Utrolig fin!! Denne settes på strikkelista mi også:-) Fin fargekombinasjon, igjen!

  SvarSlett
 17. Kjempefin! Fikk lyst på en sånn jeg og :) Men først skal jeg få ferdig min slankende bussarong, før vinteren er over. Fikk kopi på det lokale biblioteket, etter tips fra deg her på bloggen. Tusen takk for det :)

  SvarSlett
 18. Takk for inspirerende kommentarer fra dere!!
  Veldig koselig!! :O)
  Nina Pellina Blåbærlina

  SvarSlett
 19. Hvor er den fin! Åh, hvor jeg synes om den - den må på min strikke liste!

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen her hos meg!!
Det er så stas :O)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...