torsdag 14. februar 2013

Vintage


Se for en fargeklatt av en gammel barnegenser jeg fant brukt!! Kjenner at jeg blir skikkelig inspirert! Likte både mønsteret og fargene veldig godt. Knall oransje - ja hvorfor ikke? Søt - som en appelsin er den :O)

Jeg har ikke sett dette mønsteret før, men det er vel ikke langt unna 60-tallets design vel? Genseren er umiskjennelig tung og litt hard i konsistensen, så den er nok noen år ja. Tror vi kan slå fast at det har skjedd mye med utviklingen av garnkvalitetene de siste tiår. Det kan forresten godt hende at jeg ender opp med en litt lettere variant av genseren til meg selv av dette mønsteret. En vakker dag når jeg har jobbet meg nedover strikkelisten min kanskje? 


Jeg syns vi må være takknemlige overfor alle mødre som tar vare på sånne skatter i flere tiår, i håp om at plaggene fortsatt skal kunne glede noen. 
Og ja, denne skatten er fremdeles "alive and kicking" og gleder iallfall meg!!


Blåbærlina

18 kommentarer:

 1. Den var skikkeleg fin! Flott mønster:)
  Uff ja, eg har blanda følelsar for barndommens strikkagensarar. Eg måtte alltid ha pologensar under, slik at eg ikkje fekk den stikkandes ulla innpå huda.

  SvarSlett
  Svar
  1. hehe, ja det var litt mere stickig garn før i tiden... :O)
   takk og pris for alpakka og mykere ullgarn!

   Slett
 2. Flott mønster og herlig farge.
  Klem Tone

  SvarSlett
 3. Artig å se et eksemplar av barndommens gensere, passe tova og passe vid på vrangbordene! Denne har nok vært brukt av flere enn en.

  Ha en fin torsdag!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 4. Denne kunne jeg ha strikket til ungene mine, love it!

  SvarSlett
 5. Ja,denne ser godt brukt ut! Og så herlig den er! Liker både fargene og mønsteret, jeg :) Klør i fingrene etter å lage maken......
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 6. Herleg genser! Eg fekk assosisasjonar til treski og påskeappelsin på fjellet! Minner meg om mønster eg har sett frå 60-talet, ja. Eg er spent på om nokon kjenner igjen oppskrifta, dén skulle eg gjerne ha hatt!

  Eller kanskje du er super-snill og tar eit nærfoto av mønster-radene, slik at eg klarer å notere dei ned på eit ruteark ...? Eg trur dette mønsteret også hadde vore fint til ei hue, for eksempel!

  SvarSlett
 7. Kjempefin genser du har fått tak i! Nydelig farge! Det har definitivt skjedd noe med passformene siden 60-tallet også:) Husker jeg arva gensere fra kusina mi som er fra det titallet, de var korte og brede alle sammen.

  SvarSlett
 8. Skjønner godt at du falt for denne! Artig å tenke på at en eller flere har brukt denne for lenge siden , også har strikkersken? ( mest sannsynlig) tatt vare på den. Du får nok helt sikkert til å lage deg en variant av den :) gleder meg til å se ( om ei stund..)

  Ha en fin kveld.

  Klem fra Ingrid

  SvarSlett
 9. Så kul den er! Kjempefint mønster, liker at fargene speiler hverandre. Grattis med et supert funn :)

  SvarSlett
 10. Så flott genser! Stilig mønster og fargekombinasjon.
  Du kan sikkert redesigne denne til noe skikkelig fint, i mer behagelig garn :))

  SvarSlett
 11. Tror jeg blir nødt til å tegne av dette mønsteret her,
  og strikke litt - og dele med dere.
  Om noen har det blant de gamle mønstrene??, hadde det jo vært veldig morsomt :O)

  SvarSlett
 12. Morsomt å finne sånne gamle skatter :) Driftwood-genseren din lenger var veldig veldig fin! Den oppskriften tror jeg kanskje jeg må se litt nærmere på :)

  SvarSlett
 13. For en flott genser! Fine farger, nydelig mønster! INSPIRASJON!!
  Hilsen, PillePalle

  SvarSlett
 14. Den var skjønn! Hvilket funn! Det er veldig fint med sterke friske farger sammen med mer nøytrale syns jeg - det blir fin balanse. Du har laget utrolig mye fint som jeg ikke har fått kommentert på pga vinglete internettkobling - lillepersilllekjolen, driftwood - superfine prosjekter! God helg!

  SvarSlett
 15. Heisann ! Denne genseren kjenner jeg igjen! Jeg hadde nemlig en maken i rødt og hvitt. Den ble mye brukt, så den klødde garantert ikke. Min mor strikket den til meg i 74/75. Jeg hadde også en matchende lue med stor dusk, og da mener jeg stooor. Takk for morsom mimring....
  Hilsen Berit
  Ps! Du har en fin og inspirerende blogg. Jeg titter snart innom igjen.

  SvarSlett
  Svar
  1. så morsomt da, skulle vært stas og sett bilde :O)
   sikkert fint med matchende lue til!
   Koselig at du liker bloggen min :O)

   Slett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen her hos meg!!
Det er så stas :O)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...