lørdag 23. februar 2013

Lørdagsgodis


Det var en gang en eplegrønn godisbøtte fra Sverige. Den havnet en dag i Blåbærlinas lyseblåmintgrønne hjem - og følte seg med ett litt utilpass. Vel fikk den tjene sin eier en stund og bære lørdagsgodis på bordet, men følte seg likevel ikke helt verdsatt i denne lyse pastellverden. 
Dette følte Blåbærlina på seg og forbarmet seg en vakker dag over bøtten med kost og Bengalakk. Blåbærlina gikk drastisk til verks og malte bøtta både inni og utvendig og bokstavene med! "Skrekk og gru", tenkte bøtta da Bengalakken rev i nesen, "- og de fine bokstavene mine blir borte!!" Men Blåbærlina visste råd og fant fram en annen Bengalakkboks - med elfenbenshvit maling - og før den vesle bøtta hadde fått sukk for seg var bokstavene blitt hvite igjen!! (vel mer kremfarget er nok rettere å si....)Stolt og glad følte bøtta seg - og tenkte at endelig, endelig er jeg som de andre her i huset (boksene, koppene og de fine tingene som Blåbærlina er så glad i) - nå kan jeg til og med kanskje  bli venner med den fine, hvite, runde boksen med det turkise blomstermønsteret på!! 
Det var glade dager for godisbøtta, men så snek en annen bekymring seg plutselig inn: " Tenk om jeg ikke lenger egner meg som godisbøtte, kanskje den hersens lakken gir dårlig smak og farlige stoffer til godteriene??" Blåbærlina ble innviet i bekymringene,  og svarte så kontant at "det er vel ikke noe problem, det finnes vel annen søt og fin lørdagsgodis - som ikke er spiselig??" Og vips hadde hun puttet fargerike nøster og bånd oppi bøtta, som smilte fornøyd fra orkesterplassen på lokket til den nye, turkise boksvennen sin.

Og snipp, snapp, snute - så var eventyret ute!! :O)

  


14 kommentarer:

 1. Ja, hvorfor ikke putte garn i "godisskålen", morsom lesing:-)Fin lørdagskveld til deg! Klem Marianne

  SvarSlett
 2. Og de levde lykkelig alke sine dager :)

  SvarSlett
 3. Morsomt. Og fin ble den sammen med boksen. Garngodis er snadder. D

  SvarSlett
 4. Skal si du er en kløpper med den bengalakken! Så smart, også så fint som det blir! Det lørdagsgodiset skulle jeg gjerne " smakt". Ser herlig ut, flotte farger! Også varer det litt lengre enn kun til lørdagskvelden! Kos deg med godiset! Flott historie, morsomt innlegg! Ha en trivelig søndag, kjære venninne!
  Klemmer fra Ingrid

  SvarSlett
 5. Så koselig et Nina eventyr. Nyt dagen og ny boksrn med alt det vakre inni♥♥♥Trine klemmer

  SvarSlett
 6. For et koselig, lite eventyr! Mye bedre med garn som lørdagsgodis ;) Og bøtta ble kjempefin, den :)

  SvarSlett
 7. Morsom lesning! Likte godt både bøtta og innholdet :)

  SvarSlett
 8. hihi :) Så herlig!

  Det der er jo verdens beste godis :)

  SvarSlett
 9. Hihihi, alle i huset her er lagt seg og jeg sitter alene i sofaen og humrer for meg selv ;)

  Herlig lesning!

  Snipp Snapp Klem

  SvarSlett
 10. Garnsnop er det beste snopet :)

  SvarSlett
 11. Wiii!! Så fin :)
  Anneliklæm :)

  SvarSlett
 12. Wiii!! Så fin :)
  Anneliklæm :)

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen her hos meg!!
Det er så stas :O)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...