fredag 1. februar 2013

Når man vokser ut av kjolen


Blåbærjentene har hatt en del kjoler opp igjennom årene. Når de vokser ut av dem blir noen gjemt, noen gitt bort og noen syns jeg bør få leve videre i en annen form. Akkurat denne hadde så nydelig rødfarge og det var strengt tatt jeg som var mest forelsket i kjolen, i fargen, fasongen og broderiene. A-fasongen innbød til vesketenking - for ei med veskedilla var tanken nokså latent kan man vel si...hehe...

I dette tilfellet, med A-fasong, har jeg bare klippet av kjolen rett ved halsen, og sydd den sammen nede. Så kantet jeg oppe og skrapte sammen restene for å lage veskehåndtak. Og vips, strikkenett!!
  

Har du noen kjoler  som kan syes om til veske eller annet fint kanskje?

Det er hyggelig å kunne lage noe brukbart av ting som ellers bare blir liggende. Særlig hvis det er noe spesielt med stoffet og plagget egentlig ikke er funksjonelt eller brukbart. Det hender jo det :O) Dette er et særdeles enkelt omsømsprosjekt - bare prøv.

God helg til dere!

Blåbærlina

13 kommentarer:

 1. Lurt! Merker jeg skal gå gjennom posen som står klar til Fretex-levering en ekstra gang ;) God helg!

  SvarSlett
 2. Så smart! Det ble ei fin veske med gode minner. Jeg er litt treg til å sette meg bak symaskina... Enig med deg, gjenbruk er tingen.

  Riktig god helg!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 3. Det var jo ein god ide. Takk for tipset :) Fint og praktisk strikkenett. God helg.

  SvarSlett
 4. What a lovely bag! I actually have some vintage dish towels from my grandmother that I want to make into bags some day :)

  SvarSlett
 5. God ide! Det ble jo en flott veske:-)

  SvarSlett
 6. God ide! Det ble jo en flott veske:-)

  SvarSlett
 7. God ide! Det ble jo en flott veske:-)

  SvarSlett
 8. God ide! Det ble jo en flott veske:-)

  SvarSlett
 9. Kjempefint nett - det er i det hele tatt så mye gøy å gjenbruke om man tar frem den symaskina! Takk for inspirasjon (også bokseinnlegget nedenfor. Jeg elsker jo bokser, så det innlegget var kanskje ikke helt sunt for meg ;-))

  SvarSlett
 10. Kjekt nett, og at den er rød er bare glede.
  Klemz

  SvarSlett
 11. Veldig smart!! Den ble jo så fin også!:-) Jeg tenker ofte tanken, men så blir det med det.. Ser ut som det har vært en skatt av en kjole, så jeg skjønner godt at du ville fortsette å ha den i bruk - på en annen måte!

  SvarSlett
 12. Så utrolig smart! Det finnes jo så mange søte plagg som er blitt for små i årenes løp, spesielt etter jenter. Å sy nett av en flott kjole er jo en utrolig fin idè! Også får man jo ikke nok håndarbeidsnett ;))
  Forresten,- fikk du Ingvild's gamle dongeribukse som hun var/er så glad i? Vi snakke om at du skulle sy henne en pute, kanskje?

  Varm klem fra Ingrid :)

  SvarSlett
 13. Dette kreative innlegget har visst gått meg hus forbi! Så utrolig smart å lage veske av kjolen, nydelig :) Jeg er alt for dårlig til slik, jeg kan gjerne ta vare på ting og tenke at DET kan jeg jo sy om eller noe - men det ender alltid med at det blir kastet eller levert fretex uansett.

  Du, jeg lurte på om du er ledig til kafe/strikke/skravletreff i april? ;) Vi skal til Bodø med luene 11-13.april, skal stå på City Nord. Og torsdag 11 og fredag 12 skal vi dele opp dagene litt (stå litt hver) slik at det ikke blir så mye. Håper du har fri og mulighet, vi kan snakkes nærmere :)

  Ha ei finfin uke!
  Klem

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen her hos meg!!
Det er så stas :O)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...