torsdag 10. januar 2013

Heklet vognteppe


Here it is, et stykk ferdig lite heklateppe. Brukte dette Dropsmønsteret som utgangspunkt for teppet, men selvsagt ble det en god del endringer fordi jeg brukte et helt annet garn.... 


Teppet er for det meste heklet i Raumas Finullgarn, et garn og fargeutvalg som jeg lenge har vært glad i og som alltid har inspirert meg. Nøstene ble kjøpt litt på måfå, som så mye annet, fordi fargene var så fine!!!

Disse fargene har jeg brukt: 4087 mørk gammelrosa, 401 offwhite, 4206 lys ferskenrosa, 452 gråbeige, 4887 lys blågrønn. (2 av rosanøstene, 1 av hvert av de andre)
I tillegg brukte jeg 1 nøste av Sandnes Tove i mørk grønnblå 7534, muligens utgått farge - og en liten rest Spire i mellomgrå.

Heklekrok: 6,5 på selve teppet og 6 på kantene.

Størrelse på teppet: 56 cm x 79 cm

Endringer: Jeg brukte samme luftmaskeantall som i mønsteret, men endret så resten pga tynnere krok og tynnere garn (dobbel Finull). 
Heklet slik:
Hekle en stavgruppe, hopp over en luftmaske, ny stavgruppe i neste luftmaske, hopp over neste luftmaske osv, tilsammen 30 stavgrupper pr omgang. Avslutt omgangen med kun en enkelt stav i siste luftmasken.

Kanten rundt heklet jeg med krok 6, heklet 2 omganger med fastmasker i mørk rosa. Enkelt og greit.Jeg kuttet garnet etter hver omgang. Prøvde å hekle trådene inn etterhvert, men fant ut at trådfesting ble finest. Den store trådfesten ble likevel helt overkommelig, en liten times jobb kanskje.

Refleksjon: Trengte jeg et vognteppe? Nei. Det får ligge på vent. Men trengte jeg et raskt hekleprosjekt? Ja. Absolutt deilig å lage noe som gikk så fort å gjøre ferdig og som ble så fint. Kunne gjerne vurdert å hekle et større babyteppe i stedet. Det blir neste gang.                 Og krakken er en vakker hjemmesnekret julepresang fra en venn. Den skulle egentlig få et hekla trekk på toppen, men  siden treverket og krakken var så fin ble jeg i tvil om man kunne iføre den et heklatrekk i det hele tatt.....?? Vi får se når tanken får modnes.

18 kommentarer:

 1. Hei,
  Nydelige fargar i teppet du har hekla. Heldig den som skal få bruke det.
  Fin kveld til deg.

  MarJE.

  SvarSlett
 2. Flott teppe i nydelige, avstemte farger. Og plutselig får du bruk for et teppe, til gave f.eks. Jeg har akkurat begynt på et stort hekleteppe i resegarn. Tar nok litt tid for å si det mildt. :)

  SvarSlett
 3. Nydelig fargekombinasjon!
  ..Og så ser det så mykt ut også:) Min heklekarriere varte ikke lenge..
  Trives best med strikkepinner jeg;)

  SvarSlett
 4. Så fint det blei! Lekker fargekombinasjon! Har ei lita ei med dukkevogn, og ho trenger nok vognteppe, så må kanskje prøve mæ på denne :)
  Koselig å se alt du lager.
  Hilsen Marit

  SvarSlett
 5. Så utrolig nydelig! Herlige farger. :) Nå fikk jeg lyst til å dykke ned i garnlageret mitt for å se om jeg kan bruke noen rester på et slikt teppe.

  SvarSlett
 6. Nok et fint teppe! Du er jammen produktiv! Tviler nemlig på at det er så kjapt som du sier. Kjekt å fylle på gavekassa etter jul.

  Riktig god helg!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 7. Sukk, så nydelig ♥ Er så imponert over fargesammensetningene dine, de er så utrolig flotte! Jeg 'safer' alltid med det trygge.. Men nå ble jeg inspirert altså! Og i min nærmeste familie kommer det to små babyer i løpet av de neste månedene :) Tusen takk for inspirasjon og hjertebank! ♥

  Klem

  PS - Du, det er ikke lov å si til en overnysgjerrig jente at det kommer post, uten å si hva det er! Hihi ;)

  SvarSlett
 8. Herlige sukkertøyfarger! Teppet passet veldig godt til den fine trekrakken din også. Kanskje du bare skal ha det liggende henslengt på den enn så lenge ;)

  Heldig den som etterhvert får dette :)

  SvarSlett
 9. Nydelig teppe! Deilige farger!

  SvarSlett
 10. Det ble virkelig flott, herlig farge sammen setting.
  God helg
  KLem Tone

  SvarSlett
 11. Det ser IKKE ut som garnfargene er kjøpt "på måfå", -mer sånn nøye utstudert perfekt! Nydelig :-) Men så var det dette med meg og hekling, da...

  SvarSlett
 12. For et nydelig teppe! Fargene var kjempefine sammen :) God helg!

  SvarSlett
 13. Oi, der var det jo i sin helhet! Kjempeflott! :)

  SvarSlett
 14. Så fint det ble! Garn kjøpt på måfå er jeg kjent med, men når alle fargene ble så fine sammen så gjør det da ingenting! :)

  SvarSlett
 15. Flott teppe! Ha en riktig god helg!

  SvarSlett
 16. Nydelig teppe du har heklet! Jeg er også veldig glad i finullgarnet. Det finnes jo i så mange fine farger!

  SvarSlett
 17. Hei! Så nydelig vognteppet ble. Det blir et smykke på vogna den skal ligge på. Heklingen din inspirerer til og med meg, som ikke er noe kløpper med heklekrok! Akkurat nå er det selbuvotter som er på strikkepinnene mine. Hvitt med gråe selbustjerner. (åttebladsroser). De er til min datter. Ble så inspirert til å strikke votter, etter to par "Justin Bieber" votter. Det går jo radig unna, selv på pinner nr. 3. Nok en gang, tusen takk for flott inspirasjon og en kjempefin blogg! Nøstebarn-nattkjolen/tunikaen i forrige innlegg var kjempefin, og ser utrolig deilig ut! Varm klem fra Ingrid

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen her hos meg!!
Det er så stas :O)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...