onsdag 21. desember 2011

Man tager hva man haver.....


I mangel på luemodell har jeg altså vridd hodet for å finne på en måte å vise dere den siste luen jeg har strikket - og valget falt på en litt utrangert vannmugge. Litt godt å kunne finne nye bruksområder for ting, hehe..... Aviatrixluen ble kanskje litt flat oppå på bildene pga den flate bunnen på muggen, men den viser jo ganske bra den gode passformen som jeg tror luen har. Har laget et par julegaver av dem, så får jo tiden vise om de passer og om fasongen er god. Denne lua er strikket i ca. størrelse 2 år.Ser litt snålt ut med hanken midt i fjeset kanskje, men men.... :O)2 knapper for å kunne bruke den lenger.
Mønsteret på Aviatrixluen fant jeg her, hos Just Jussi. Navnet på luen kommer av fasongen, som er som en hjelm/gammeldags flygerlue. Det er en kjempefin luemodell for de minste tror jeg - og veldig morsom og litt annerledes å strikke. I denne luen har jeg brukt PT2, kanskje litt tynt garn i forhold til oppskriften, men jeg tror likevel den ble okey. Lua ble myk og god etter vask, selv om garnet kan virke litt hardt når man strikker.
Har også strikket et par slike luer i litt tykkere alpakkagarn, viser dere dem en annen gang :O)Ja, sånn går dagene fort, fort før jul.... håper dere har det fint i adventstiden, hva dere nå enn pusler med!!!

Klem fra Nina

5 kommentarer:

 1. Heia! For en flott lue! Kjempefin modell og farge. Med mugga som prøvemodell, kom jeg på en ting.. Det hadde sikkert vært kult med strikketrekk til ei mugge. Likt de strikka-trekkene som man ser på kopper nå for tiden. Hvis du serverer varm sjokolade i mugga, så holder sjokoladen seg lengere varm. Ja, hvordan er det ikke med idèene og kreativiteten, de "yngler" når man ser på dine flotte handarbeider. Til jul ønsker jeg med flere timer i døgnet - og de skal kun kunne brukes til kreativt arbeid (les: strikking). Jeg skal pakke inn en sort, trekant hals som skal være julegave! Siste prosjektet før jul, iallfall (siden klokka er 13 på lillejulaften, så blir det neppe begynt på noe nytt idag, he-he). Ønsker deg og familien din ei magisk julefeiring! Varm klem fra Ingrid

  SvarSlett
 2. Går det ann å få bestille en sånn lue hos deg? Ferdig strikka? Str. 2 år.

  gunngjer@yahoo.no

  SvarSlett
 3. Takk for hyggelige kommentarer!!
  til Ingrid; bra om jeg kan inspirere deg, hehe...Håper den sorte halsen du strikka falt i smak hos den som fikk den. Jeg elsker alpakkalestene jeg fikk!!

  Så koselig at lua får skryt :O)
  til anonym; Kan godt strikke en til i str. 2 år
  Vi mailes :O)

  Klem fra Blåbærlina

  SvarSlett
 4. Hi,hi, du e jammen lur:)Har jo sett lua, men den bei jo ekstra fin med knappene:)

  Ha ei fortsatt god jul og et riktig godt nyttår<3

  Romjulsklæm fra Venke<3

  SvarSlett
 5. Venke:
  Koselig med kommentar fra deg, bra du likte den. Blir artig å se lua på, spent på om den passa.
  Ønsker deg og et godt nytt år og fine romjulsdager videre!

  Klem fra Nina

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen her hos meg!!
Det er så stas :O)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...