søndag 29. april 2012

Garnmix og Stavangerflintglede


Heldigvis så lærer man visst så lenge man lever!
Jeg har nå skjønt at om man kombinerer to tynne garntråder
så blir resultatet tykkere enn man skulle tro... 2+2=5, minst!

Min søsters venninne har strikket sjal til henne og brukt tynn alpakka 
+ en ubetydelig tynn mohairtråd (Plum)- og brukt pinner 6.
Jeg prøver meg nå også på dette og får et mykt, lett og passe tykt sjal.
Det må da være noe med den mohairtråden som bygger såpass volum i strikketøyet,
selv så tynn den er.
Nå vet jeg hva jeg skal bruke mohairgarnsrestene til!
Bare blande dem inn sammen med tynn alpakka eller tynt ullgarn.
Har brukt like farger, men sikkert fint med litt ulike nyanser også.
Takk til flinke Stina for tips :O)

Sjalet strikkes ved å legge opp 5 masker
og øke 2 på midten og 2 m i sidene annenhver omgang.
Rillestrikk.
Det kan selvsagt avsluttes med annet mønster, evt hekles kant rundt.


En annen stor grunn til å smile for tiden er at jeg har funnet
nytt bruktsområde til min fine Stavangerflintkasserolle!!!


Nemlig dette amazinge brødet!!
Bakt av meg selv og stekt i Stavangerflinten!


Brødoppskriften er superenkel og publisert flere steder,
sist gang i Dagbladet mener jeg. Fikk smake det
hos en venninne - og fikk blod på tann så og si!


Deigen kaldheves lenge og stekes i form med lokk
og resultatet blir helprofft og snaddergodt!
Jeg lagde 2 små runde brød av denne porsjonen.
Stekte dem samtidig i 2 ildfaste former med lokk.


Passer godt til supper og annen mat, men kan også
anbefales med bare litt saltet smør på og evt pålegg!


  
 Det beste brødet du kan bake

  • 300 g hvetemel
  • 125 g speltmel
  • 3,5 dl vann
  • 2 ts salt (jeg brukte mindre enn 1 ts)
  • 0,5 ts gjær (tørrgjær)

  • Rør raskt sammen mel, vann, salt og gjær i en stor bolle.
    Når melet er fuktig blir dette en veldig fuktig deig.

    La denne stå tildekket (med plast eller kjøkkenhåndle)
    på kjøkkenbenken (uten trekk) i 12-24 timer.
    Praktisk med slingringsmonn her.

    Ha godt med mel, hvetemel eller rugmel, på benken.
    Ha deigen på melet.
    Brett den inn fra sidene og la deigen hvile mens du skrur på ovnen

    Ovnen skal varmes til 240 grader.
    Brødet stekes i en gryte (eller romertopf) som har lokk og som tåler høy varme.
    Sett gryten inn mens ovnen er kald.

    Når ovnen er varm, ta ut gryten (det er veldig varmt!),
    ha i deigen, og sett på lokk før har gryten tilbake i ovnen.
    La det steke i 30 minutter. Ta av lokket og stek i ca 10-15 minutter til.
    (hos meg var det nok med 5 minutter ekstra)
    Brødet skal ha en brun, gyllen skorpe.




    Sier bare - enjoy!!

    Klem fra Nina



    9 kommentarer:

    1. mmmm det brødet så godt ut.
      Liker sjalet ditt.
      Klem Tone

      SvarSlett
      Svar
      1. mmm bekrefter at det er det :O) mmmmm
        Klem fra Nina

        Slett
    2. Det blir eit fint sjal! Sjølv strikkar eg dessverre ikkje, men er ikkje *arbeidsledig* for det...
      Artig måte å bake brød på:) Har også sett liknande oppskrifter før, men eg trur ikkje eg har noko som eignar seg å steike i.
      God søndag!

      PS! Kjekt om du kunne fjerne ordrebekreftelsen:)

      SvarSlett
      Svar
      1. takk for det Sonja! Du hekler så mye fint, bare synd at man bare har 2 armer, og 24 timer i døgnet....skulle gjerne heklet mer.
        Ang. brødet så kan man steke i hva som helst, bare det går an å ha i ovnen og har lokk. Ei venninne brukte en kjele.
        Skal prøve å fjerne ordbekreftelse, var ikke klar over at jeg hadde det!!
        Takk for tips.
        Ha ei fin veke! :O)

        Slett
    3. Heia Blåbærlina:))Sitter og ser på de koselige tingene du legger ut,så artig å følge med.Det brødet skal æ prøve!!!
      Sjalet er jeg jo en heldig eier av,og bruker så ofte,i en fantastisk blå farge.Snille Stina som ordner for alle rundt seg.
      Fredag hadde æ tapas fest m noen goe tidl kollega,kokken Kenneth hjalp te og sørget for alle fiskerettene,så bra m hjelp.
      Ble en koselig kv,og mye latter og sang.
      Kos dæ og dokker med søndag og Vilmersen innom.
      Vi ringes,goe klemma fra Trinemor!i søndagsmodus

      SvarSlett
      Svar
      1. Heia Trinemor! :O) og takk for koselig hilsen!!!
        Koselig med matkalas - dere er jo mestere i å stelle i stand og lage god mat!!
        Har hatt Vilmersen her ja- veldig koselig! Hadde kyllingsuppe og godbrødet - det måååå du bare prøve ja!
        Ja det sjalet er superfint og godt, heldig du :O) fine blåfarger til deg.
        Sein søndagsklem fra me

        Slett
    4. Svar
      1. helt enig - snygg snygg snygg!!
        Koselig med kommentar fra deg :O)

        Slett
    5. Mmmm... d brødet så kjæmpegodt ut!
      Trur d må testes ja ;)
      Gode t d :)

      SvarSlett

    Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen her hos meg!!
    Det er så stas :O)

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...