lørdag 27. oktober 2012

Baktusbror

 
Vår gikk med på nok et modelloppdrag, nemlig å vise fram min Baktus, strikket etter inspirasjon fra Olavas verden. Jeg falt for fargene på Olavas, og utrolig nok hadde jeg faktisk lignende garn i hus, hmmm :O) (For noen er ikke dette sååå stor overraskelse....garnlageret rommer nemlig litt -les mye...) Min Baktus ble litt lang og litt løsere strikket, men supermyk og varm i ren, tynn alpakka. Tenkte å hekle kant rundt, som Olava, men tror det ble slutt på garnet. Fint med kant i allfall :O)
 
Baktusen strikkes som et trekantsjal, og man kan sikkert variere på økningsfrekvensen. Jeg liker at det ikke blir for bredt foran, midt på, så dette ble veldig bra. Fordelen med å strikke et skjerf som trekant er at man ikke får de tykke endene hengende og det er lettere å knyte. Mange har strikket denne, og mange har strikket striper. Det er fristende
å prøve det neste gang, veldig fint :O) Supert restegarnsprosjekt er det også, dette er strikket litt etter innfallsmetoden, et helt nøste alene, så litt striper. Det røde er fargeskiftende alpakka fra DSA. Veldig grei TV-strikk er det også, bare rettmasker!
 
 
 
Blåbærlina

6 kommentarer:

 1. Flinke deg! :-)
  Mvh Heidi

  SvarSlett
 2. Kanskje jeg må strikke et baktus-sjal av alpakkarestene jeg fant fram i går..
  Gøy med inspirasjon :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Høres ut som en god ide,
   Så mykt og godt som skjerf.:o)

   Slett
 3. Det ble virkelig kjempe flott:-)
  Klem Tone

  SvarSlett
 4. REtt og slett nydelig. Er veldig glad i baktus, jeg :) Finfin søndag til deg.

  SvarSlett
 5. Så herlig skjerf! Må jo holde varmen med ett slikt et :) Har jo sett det innimellom her og der, men ikke strikket det selv, enda... Så fint med fargeskiftene, du er så flink med farger! :)
  Klem fra Tromsø

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen her hos meg!!
Det er så stas :O)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...