torsdag 17. januar 2013

Blåbærlinas tova damevotter


For en tid siden hadde jeg et raid hvor jeg strikket opp mye restegarn  som Vamsegarn/Fritidsgarn og lignende garntykkelser + dobbel Finull. Jeg ville ha et smalt vottemønster, syns mange tovavotter ellers blir korte og brede. Jeg strikket mange varianter, striper, ensfargede og noen virkelig flerfargede restegarnsvotter. Har delt mønsteret mitt med mange, så jeg tenkte like godt å dele det med dere også, om noen trenger tovavotter :O)Votter:
Legg opp 28 masker på pinner 6. Strikk rillestrikk - 4 riller. Skift evt farge om du vil nå.
Fortsett med 5 omganger glattstrikk, deretter 10 omganger med ribbestrikk - 1 rett 1 vrang. Fortsett så med 11 omganger glattstrikk fram til tommelåpningen.

Tommelåpning : Sett de 5 første maskene på omgangen på en tråd. Legg opp nye 5 masker og strikk glattstrikk videre 23 omganger før fellingen begynner.

Felling: Strikk de to første maskene på hver pinne sammen, helt til det gjenstår 8 masker, 2 på hver pinne. Trekk tråden gjennom de 8 maskene.

Tommel: Plukk opp 12 masker og strikk 12-13 omganger før felling. Fell som over, men trekk tråden gjennom når det er 4 masker igjen.


Vottene toves på 40 grader i vaskemaskinen. De lyse vottene er strikket i Trollgarn fra Hifa og de mørk lilla er strikket i Artic ullgarn kjøpt på Europris. Articgarnet er tynnere og derfor strikket på litt tynnere pinner, men tovet på samme måte. De ble litt mindre, og passer til en liten damehånd. 

Toving i maskin er vel å kategorisere som en risikosport, man må bare prøve seg fram. Ulike maskiner, ulike programmer, ulike garntyper og ulik mengde i maskinen påvirker resultatet. Så kan man justere pinnestørrelse og maskeantall når man ser hvordan maskin og garn virker sammen. Min erfaring er at strikkede saker toves mer på lengden enn på bredden, derfor har jeg prøvd å lage litt smalere vottemønster, så votten sitter litt tettere på hånden.Håper dette virker forståelig og greit. Om noen skulle finne feil eller har kommentarer, så ta gjerne kontakt. Juster maskeantall og antall omganger, så kan vottene gjerne bli barne- eller herrevotter også. Lykke til om noen skulle få lyst til å prøve! 
Ønsker dere ei fin helg! 

Blåbærlina23 kommentarer:

 1. Takk skal du ha for oppskrift! Jeg er i gang med tovavotter, og neste gang prøver jeg dine, tror jeg. Enig med deg ang.risikosport, i alle fall dersom en prøver et nytt gsrn.

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 2. Tusen takk for at du deler,disse må eg prøve,kjempefine votter:)
  Har dilla på toving for tida og støvsuger nettet omtrent etter gode oppskrifter;)
  God helg:)

  SvarSlett
 3. Superfine votter :-) Takk for at du deler :-) eg har og ei veldig god, og enkel oppskrift på tova vottar! Den ligg på bloggen min!
  Silje

  SvarSlett
 4. Tuusen takk for at du deler oppskrift! Disse ser jeg har perfekt passform, jeg liker vottene smale så de sitter på! :) Og så lurt med 'vrangbord'-strikken på handleddet. Kjempefine! :)

  Håper du får ei finfin helg Blåbærlina ♥
  Klem

  SvarSlett
 5. Supre votter, disse skal jeg prøve! Takk for oppskrifta :)
  God helg.

  SvarSlett
 6. Det ser ut til å vere vottar med perfekt passform, denne oppskrifta skal eg nok sørge for å få prøvd. Takk for at du delar!

  SvarSlett
 7. Takk for at du deler mønster:-) Er helt enig med deg i at det er mange mønstre som gir korte og brede votter. Disse så ut til å ha god passform!

  SvarSlett
 8. Kjempefine votter du har laget! Og tusen takk for at du deler oppskrift, de skal bli spennende å prøve!

  SvarSlett
 9. Fine votter, og takk for oppskrift! De så gode ut.

  SvarSlett
 10. Flotte votter:-) Så fint at du legger ut oppskriften:-) God helg! Klem Marianne

  SvarSlett
 11. Kjempedeilige votter :)
  Hilsen Beth

  SvarSlett
 12. Ja! Det trenger jeg:) Tusen takk!

  SvarSlett
 13. Skulle gjerne hatt et par tova votter akkurat nå, siden det er femten minus ute. Takk for oppskrift. :)

  SvarSlett
 14. Takk for at du deler mønsteret ditt på tova votter. Skulle hatt slike i vinterkulden nå:) Vottene ser ut til å sitte godt på hånden, så disse må testes etterhvert:)

  SvarSlett
 15. Takk for koselig tilbakemelding på vottene mine,
  Utrolig hyggelig at dere tar dere bryet med å legge igjen en hilsen :o)
  Håper dere blir fornøyd med mønsteret om dere prøver dere på det :o)
  Nina

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for st du deler mønsteret❤️ Tenkte og strikke herrevotter i fritidsgarn😊Hvor mange masker mer tror du jeg må ha på di i forhold til damevotten du har oppskrifta på her?
   Mvh.Anne H.Hansen

   Slett
 16. Hei Blåbærlina! Flotte tova votter! Så smart med ribbestrikk, da sitter de godt på handa! Votter får vi jo aldri nok av :) Husker de rosa vottene du strikket til mi datter. De var ho så glad i! Hjertegod som ho er, lånte ho de til ei venninne som frøs på hendene da de var på tur. Venninna glemte de på fjellet, og borte var vottene. Datteren min sørget over de vottene i flere dager. Ikke for at hun er fri for votter, hun har vel ca. 20 par.., men akkurat DE vottene du hadde strikket var så spesiell. Nå i disse dager, men sne og vind og regn om hverandre, er det godt og varmt med votter på! Vinterklem fra Ingrid

  SvarSlett
 17. God passform på tovavotter er en kunst! Jeg har lagd ulike varianter, av og til sitter de som et skudd, men ofte blir de enten for vide eller for trange. ;) Er en stund siden jeg sist prøvde meg på tovavotter, men med god oppskrift er det jo verdt et forsøk til! Takk for at du deler! :)

  SvarSlett
 18. Jeg kjente trangen til å skifte ut mine gamle med nye.. Disse skal prøves. Tusen takk for at du deler!

  SvarSlett
 19. Sååå fine, de må jeg lage meg - det er jo så vinter om dagen atte.. Takk for at du deler!!:-)

  SvarSlett
 20. Jeg legger disse på minne til høsten, etter alle mislykkede toveprosjekter i heimen i det siste, så venter jeg litt med å tove mer, men til høsten trengs det igjen! og da går det sikkert bedre...

  SvarSlett
 21. Takk for oppskriften, akkurat sånne votter jeg var på utkikk etter....

  SvarSlett
 22. Fantastiske votter! Akkurat sånne jeg kunne tenke meg! Jeg bare lurer på hvor mye garn man trenger til begge vottene?

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen her hos meg!!
Det er så stas :O)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...