søndag 27. januar 2013

Vincent
Med urtynt dansk Samarkand ull/silkegarn har jeg virkelig kost meg med å strikke denne Vincent guttejakke. Jakken strikkes med knapper i ulik side ut fra kjønn, denne har knapper i høyre side og er til gutt. Josephine heter jentemodellen, og har følgelig knappene på venstresiden. Jeg kommer nok sikkert også til å strikke jentevarianten. Jeg kjøpte lettsindig nok noen rosa nøster også mens jeg likevel var i gang :O) Man må jo handle for samtlige av de 200 tollfrie kronene når man først skal betale porto fra Danmark, hehe....


Jeg liker godt oppnedstrikk, rillestrikk og ribbestrikk. Det eneste litt kjedelige her er jo vrangomgangene i glattstrikkpartiet. Og så har jeg et litt anstrengt forhold til tellinger og økninger, for av en eller annen grunn klarer jeg ikke alltid helt å fordele masker eller økninger helt jevnt. Havnet litt skjeivt ut på denne også, enda jeg syns jeg konsentrerte meg maks for denne gangen å følge mønsteret til punkt og prikke. Hva som går galt er ikke helt lett å si, men det skjer iallfall noe underveis. Mulig jeg er for vant til improvisasjon at jeg ikke klarer å være nøyaktig nok?? Det som er sikkert er at når Josephine kommer på pinnene så skal det telles og telles- og regnes og nedskrives og merkes sånn at økningene på brystpartiet blir snorrette!! Det må da være håp for meg også vel?!!? Denne gangen har jeg iallfall klart å få helt jevnt fordelte knappehull - ikke verst bare det!! 


N o k r e   f a k t a:

Mønster: Vincent fra Garn Garagen
Garn: 2 nøster Samarkand farge 50 pigeon (grå m litt grønnskjær)
Pinner: 2,5 og 3
Størrelse: 1-2 år, syns ikke den virker veldig stor i størrelsen, liten til en 2 åring tror jeg.
Knapper: Gamle, som har ventet noen år på å bli brukt i en liten jakke.
Endringer: Ingen veloverveide iallfall, men jeg har visst klart å få 2 rillestrikkstriper mellom ribbestrikkpartiene, i stedet for 1 stripe :O)
Kommentar: Lett, morsom og god babyjakke. Garnet virker litt hardt når man strikker, men blir mykere ved vask. Godt å strikke med.


23 kommentarer:

 1. Så utrolig nydelig farge! Artig med en litt annen knepping :) Du må ikke linke til nye typer garn *akk sukk* enda mer en har lyst å prøve :/ :P

  SvarSlett
 2. Kjempefin! Veldig lik Mini-jakken, bare at kneppinga er i siden :) skikkelig fin :)

  SvarSlett
 3. Nyyydelig jakke. Superfin detalj med knappelukningen :-)

  SvarSlett
 4. Kjempefin jakke du har strikket, dekorativt med lukking i siden!
  Fortsatt fin søndag til deg! :-)

  SvarSlett
 5. Kjempefin! Grått er jo faktisk veldig fint, og passar til det meste:)

  SvarSlett
 6. Å så fin den ble! Lekker, tror jeg må få en sånn på pinnene til mageknøttet, selv om han strengt tatt har nok jakker. Det fins en sånn øke-og-felle-app, husker ikke hva den heter i farta, men om du søker i app store på knitting så finner du den. Da kan du legge inn maskeantall og antall økninger eller fellinger (eller knapphull f eks) så regner den ut og sier hva du skal gjøre, genialt! Må visst få lasta den ned igjen, den forsvant i ios-oppdateringa.

  SvarSlett
  Svar
  1. supert tips, tusen takk, høres ut som midt i blinken for meg!!
   :O)))

   Slett
 7. Så utrolig orginal og flott modell! Den ble knallfin!! Veldig fint med treknapper! Det er virkelig en kunst å få kappehullene så jevnt. Du er så dyktig. Flott, inspirerende blogginnlegg! Og tusen takk for kjempekoselig kommentar på bloggen in. Ha en fin søndag. Klem fra Ingrid

  SvarSlett
 8. Veldig delikat jakke du har strikket! Flott håndarbeid!

  SvarSlett
 9. Nydelig, helt nyyydelig! Flinke du :-)

  SvarSlett
 10. Wow, det ble en fin jakke! Artig med knepping i siden :) Hehe, selvfølgelig må man få med seg det man kan for de tollfrie kronene! ;)

  SvarSlett
 11. Veldig fin! Likte kneppingen på jakka, kul detalj!

  SvarSlett
 12. Hei! Så fin blogg du har! Nydelig jakke Ü

  SvarSlett
 13. Så nydelig! Knappeløsningen var kjempefin, kan ikke se at noe som helst er feil der altså. Strikking er virkelig matematikk på høyt nivå ;) Helst skulle vi jo bare strikket i vei, men innimellom må man jo bare gruble litt først :)

  Og kan du skjønne man må jo bruke opp alle de 200,- når man bestiller fra utlandet! Om man trenger det ekstra man kjøper eller ikke - det er uinteressant, hihi :)

  Fin søndagskveld til deg
  Klem

  SvarSlett
 14. Nydelig jakke1 Den fikk jeg lyst til å strikke - får se hvor langt opp på lista den havner..

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 15. Den ble virkelig lekker. Nydelig farge også.
  Klem Tone

  SvarSlett
 16. Å, den var virkelig fin! Eg har vore på leiting etter noe å strikke til min vesle gut som skal komme til verda om ein månads tid - denne er kanskje akkurat det eg ser etter!

  SvarSlett
 17. Oh - dette er noe av det fineste jeg har sett. Både modell og farge. For et nydelig stykke jakke!!

  SvarSlett
 18. Oioioi! Denne forelsket jeg meg virkelig i! Så utrolig skjønn!

  SvarSlett
 19. Wow, den var virkelig fin :)
  Klem fra Beth

  SvarSlett
 20. Så mange koselige ord fra dere, tusen takk alle sammen!
  :o))))

  SvarSlett
 21. Hvor er den bare god. Håber at du kunne forstå opskriften, idet at den jo er på Dansk.

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen her hos meg!!
Det er så stas :O)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...