onsdag 20. februar 2013

Blåbærlinas flettevotterStrikkekø og strikkelister surrer konstant i mitt strikkehode og med opptil flere strikkearbeider på pinnene burde jeg vel egentlig ikke engang tenke på å begynne på noe nytt. Men her om dagen kom altså plutselig et helt nytt prosjekt seilende inn og opp, helt fremst i strikkekøen - i form av noen flettevotter sett i nabolaget. Jada, helt typisk meg, lar meg vippe av pinnen, lar de andre prosjektene ligge og er plutselig i gang med en ny vott. Garn er det jo nok å ta av her omkring så......hehe... og bra inspirasjon må man jo ta godt vare på! 


Til mitt forsvar skal det sies at jeg lenge har lett etter en viss påbegynt englevott som skulle vært ferdig forlengst, både den og nummer 2.... planen var nemlig å gi englevotter i bursdagsgave til en venninne nå i februar. Votten har vært sporløst borte (har nok litt for mange strikkenett...), så da ble ideen å strikke flettevotter i stedet. Da de var ferdige fant jeg imidlertid (det lønner seg å rydde på soverommet også innimellom) den halvferdige englevotten! Og gjett om jeg strikker fort-fort på tynne pinner disse dagene for å bli ferdig til bursdagen (vel, så fort som jeg kan strikke da..):O) Så da blir disse kanskje mine? Jeg har igjen prøvd å lage en smal og litt lang vott - denne gangen lett håndtovet. Jeg er i gang med mønster på dem, kommer snart her på bloggen. 


Nok paparazzies for i dag - fotosession er herved over..... :O)


Tovet vottene for hånd i Milo - og jeg prøvde for første gang å tove med engangshansker på - og det funket bra må jeg si! Anbefales. Fordelen var at jeg fikk bedre tak på vottene da jeg skulle gni og tove dem, dessuten kunne jeg bruke varmere vann - og så skånes jo hendene for såpen også.

Problemet med håndtoving er at det er vanskelig å vite hvor mye man har tovet vott 1 og vott 2 - og når de er våte ser de større ut enn de blir uten vann. Men det meste tar seg visst i tovinga, som det sies, for mine ble da ganske like, selv uten noen helt vitenskapelig metode for synkrontoving. Toving i maskinen er heller ingen garanti for symmetri har jeg hørt :O) så litt håndarbeid her kan kanskje være en løsning - for lett toving særlig.

Blåbærlina18 kommentarer:

 1. Så fine! Gleder meg til det kommer mønster :)

  SvarSlett
 2. Flotte votter :) Jeg skal starte på noen i dag jeg også, må bare monterer marius genseren først......... Ha en fin dag :D

  SvarSlett
 3. Så elegante og fine! Har ikke prøvd å hand-tove før, tror ikke jeg tør... Men det ble jo veldig flott da - akkurat passe tøvete ;)

  Oppskrift vil vi gjerne ha ja ;)

  Fin onsdag til deg ♥
  Klem

  SvarSlett
 4. Knallfine votter, mønster hadde vært veldig kjekt ja :) hva er det gråstripete, ulne du har på deg på bildene? Kjenner godt det der med strikkelister og planer, og så plutselig dukker det opp noe en bare MÅ få på pinnene.

  SvarSlett
 5. Elsker flettemønster! Det er noe eget med fletter, vet ikke hva, men superfint! Vottene ble knallfine! Bringebærrødt er friskt og flott! Likte også at det ikke var vrangbord (bare en liten kant)
  Så lurt å håndtove med plasthansker for lett toving :)

  Bra at du fant englevottene til slutt! Det som ikke er stjelt eller mistet, dukker som regel opp igjen :) Før eller senere..

  Ha en superfin dag!

  Varm klem fra Ingrid

  SvarSlett
 6. Så fine, ekstra stilig ble det med flette på :)
  Viste ikke at man kunne bruke Milo når man tovet, skal gjøre det neste gang.
  Tørr ikke å tove i maskin jeg..redd for å ikke ha kontroll ;)

  Janne

  SvarSlett
 7. HOLA, COMO STAS? TUS TRABAJOS SON HERMOSO, TE FELICITO, QUE DIOS BENDIGA TU CREATIVIDAD.. AHORA TE SIGO, VISITAME TAMBIÉN, SIEMPRE SERAS BIENVENIDA.. ANÍMATE.. BESOS, ABRAZOS Y BENDICIONES.
  ZHOBEYD@....

  SvarSlett
 8. Det enkel er ofte det fineste, og disse var lekre nettopp fordi de bare har en enkel flette!!!

  SvarSlett
 9. Flotte flettevotter du har strikket! Så bra at du legger ut mønster etterhvert! :-)

  SvarSlett
 10. Disse vottene var flotte! Selv er jeg veldig glad i fletter, syns det pynter så fint opp:) Kjenner til det der med at noen prosjekter sniker seg frem i køen, og bare MÅ strikkes :)

  SvarSlett
 11. Fine flettevotter! Hva slags garn?

  SvarSlett
  Svar
  1. Her har jeg brukt dobbel Finull fra Rauma.
   Oppskrift og detaljer kommer snart..... :O)

   Slett
 12. Fletter er så fint, og kjempegøy å strikke. Stilige votter. D

  SvarSlett
 13. Sånne votter vil jeg og ha! Gleder meg til oppskrift kommer :))

  SvarSlett
 14. Så kult at vottene faller i smak -
  oppskrift skal bli! :O)

  SvarSlett
 15. Kjempefine votter! Jeg er også veldig begeistret for flettemønster. Har ikke strikket votter med fletter før, men fikk veldig lyst til å strikke dine. :))

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen her hos meg!!
Det er så stas :O)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...