søndag 17. februar 2013

Papirleirekrøll
Jeg har alltid vært fascinert av leire og blir lett betatt av keramikk, så jeg har en drøm om en vakker dag å komme meg på et kurs.... Derfor fikk jeg lyst til å prøve meg på en lettvint leirevariant, papirleire, som skal lufttørkes og ikke lager kliss og søl. Gjett om jeg koste meg med stempelbokstaver, kjevle og leiren her??!!?Dårlig planlagt stunt dette, så da jeg skulle lage ord i de små sirklene var jeg brått ikke så helt sikker på hva ideen her var.... leiren tørker ganske fort, så her måtte det bare stemples åkkesom :O) Om kantene blir litt rufsete er det bare å gå over med litt vann på en finger, så blir den glatt og fin.


Skar ut firkanter også og på det lille over her kjevlet jeg en blondeduk nedi på kanten.


So far, so good, jeg var storfornøyd med produksjonen min. Krøllen oppstod først da de skulle tørkes. Så at ved vanlig lufttørking begynte de å krølle seg litt, så jeg la dem i press mellom fjølene. Sånn lå de lenge siden de tørket saktere der, muligens et par-tre dager. De kjentes rimelig tørr ut da, så jeg tok dem ut i friluft og det skulle jeg ikke ha gjort enda....... for da ble de slik - krøllete..........Jeg gir ikke opp likevel, jeg skal nok prøve igjen, for dette var gøy og lettvint! -meeen lurer likevel på hva som er trikset her. Har jeg for tynne leiver?? Hva er lurt å gjøre for at de skal tørke og holde seg flate? Har noen av dere erfaring med papirleire?? Gode råd mottas med takk :O)

Blåbærlina13 kommentarer:

 1. Så utrolig kreativt! Kjempeimponert, må jeg si! Tavlene ble fine med mange søte ord. Fint med litt rødt på en tilfeldig bokstav. Rødt mot den hvite leiren. Så fint med blondemønster også. Synd at de krøllet seg. Jeg har ingen erfaring med slik leire. Kanskje de er for tynne, som du sier. Jeg tenker jo at for å unngå at de skal bli skjøre, kan det være lurt å lage de litt tykkere. Og kanskje de da heller ikke krøller seg. Vi deler nok smak på dette området også. Disse tavlene ble jeg rett og slett forelsket i.

  Ha en fin uke!

  Varm klem fra Ingrid :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig å høre, Ingrid.
   Alle stemmer for tykkere lag leire,
   så da må jeg jo prøve det :O)
   Klem tilbake til Ingridstua

   Slett
 2. Så fine ting du har laget:-) Jeg har også holdt litt på med papirleire og opplever også at det krøller seg uansett hva man gjør. Følger med her om du får noen gode tips:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ups, da får vi håpe det kommer noen gode råd her ja, hehe....

   Slett
 3. De ble søte! Jeg lagde sånne som merkelapper til julegavene i fjor, og de krølla seg litt de og. Men jeg forsøkte meg på noen som var en anelse tykkere, det tok veldig lang tid før de tørka, men det fungerte bedre, de krølla ikke. Syns det var lettere å få Fimoleire til å bli pene, men den var vanskeligere å jobbe med enn papirleira.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så fint å høre dine erfaringer, tror nesten jeg må prøve å lage dem litt tykkere da - og satse på langtidstørke, har det jo ikke travelt :O) Fimoleire er selvsagt også en mulighet om dette ikke blir bra.
   Takk for tips!

   Slett
 4. Dette var helt nytt for meg - ser morsomt ut og fine ble de du laget. Jeg tror nok også at de kan ha vært for tynne slik at de har tørket for raskt. Dette var en super idee.
  Har aldri hørt om slik leire tidligere, hvor får du kjøpt dette? Hadde vært morsomt å prøve :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjøpte leiren på Panduro, den heter Silkis :o)
   Lykke til! Mye morsomt å lage, den kan også males på med hobbymaling om man vil.
   :o)

   Slett
 5. Så herlige disse var,da.
  Er bokstavene spesielle til leirebruk?

  SvarSlett
  Svar
  1. :O)
   Bokstavene er stempler fra Making Memories (magnetic stamps)
   beregnet til stempelsverte egentlig, men går fint til dette også.
   Vet ikke hvor man får tak i disse nå dessverre, sikkert nettbutikker.

   Slett
  2. Jeg har kjøpt mine stempler fra Bikuben, men det er jo en stund siden..

   Slett
 6. Så skjønne skilt! Har aldri prøvd papirleire, men har lenge tenkt at eg skulle prøve å lage juletrepynt av det!

  Silje

  SvarSlett
 7. Dette så gøy ut! Kjempefine :) Og uendelig med muligheter, ser at noen har brukt de som julemerkelapper. Jeg har ikke noen erfaring med dette men ser at du har fått litt tips. Kom gjerne med ny rapport når det er testet ;)
  Takk for superkoselig prat i går, det gledes til møte i april!

  Ha en fin tirsdagskveld, det er tv-kveld/kose-kveld/strikke-kveld for meg :)

  Klem ♥

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen her hos meg!!
Det er så stas :O)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...