søndag 18. november 2012

Yndlingsvotter

 
Hva er det som gjør at noen votter blir skikkelig yndlings?? Det undrer man i hvertfall på når man har strikket par etter par som ikke ble noens favoritter. Joda, det har blitt noen votter til ungene, noen blir gode, andre blir borte og noen blir ikke heeelt yndlingsvotter, bare brukbare.
Men, tenk så mange ulike varianter det er å velge mellom, mønstervotter, tovavotter, votter i ulike farger, tykkelser og med ulik passform. Ikke rart dette er en hel liten vitenskap som strikkefolk prøver å finne ut av.
 
Jeg, for eksempel, undres over hvorfor akkurat disse restegarnsvottene ble begge jentenes favoritter?! De er blitt brukt i sikkert 10 år snart og er strengt tatt en smule små for minsteblåbærjenta også. Men nå har jeg altså fått beskjed om å reparere hullet foran på den ene votten. (Ser for øvrig at de er blitt stoppet/sydd på tuppen en gang før....)
 
Opprinnelsen til disse blåvottene var ganske enkelt at jeg tok alt det blå restegarnet jeg hadde i ca. 3trådstykkelse og strikket stripevotter av det. Hver enkelt garnrest ble delt i 2 og det ble en heidundrende trådfest kan jeg iallfall huske. (Hadde da ingen anelse om at det fantes elegante metoder for å unngå dette....)
 
 
 
 
Så da er det vel bare å lete fram mer blått garn, skulle vel tro at det har sivet inn litt blått garn i garnlageret de 10 årene etter at blårestegarnet møysommelig ble tømt..... for her må det vel plukkes opp masker og strikkes ny tupp!?
 
 
 
Hvorfor disse ble yndlingsvotter? Aner ikke, men det er vel den berømte kombinasjonen farge, form og konsistens. Og smak og behag, selvsagt.
Disse er iallfall myke og ikke for tykke - og blå, kanskje god grunn nok??

Og ikke har de blitt borte heller. Kanskje siden de har blitt merket med navnelapp inni :O) og er blitt tatt vare på  - og det setter jo vi strikkere stor pris på.
 
Har dere noen yndlingsvotter da???
 
 
Blåbærlina
 
 

9 kommentarer:

 1. Veldig interessant spørsmål du stiller der!
  Vennligst blogg om det om du finner svaret!

  Disse er jo flotte - og heldigvis ligner de på de jeg nettopp strikket til nevøen min. Forhåpentligvis er han enig i at det er gode votter!

  SvarSlett
 2. De er blå, det holder jo det :-)

  SvarSlett
 3. Så kjekt at vottene er slitt i filler! Herlig å strikke ny tupp da.
  Min absolutte favoritt er tovavotter i Vamsegarn, og en tynnere variant i Finullgarn inni vindvottene. Men jeg er glad i alle selbuvotteparene mine også..

  Ønsker deg ei ny fin uke!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 4. Skjønner jo at disse har blitt en favoritt. BLÅ og de så myke og gode ut.
  Ønsker deg en super ukestart.
  Klem Tone

  SvarSlett
 5. Så fine votter !
  Det må nok være fargekombinasjonen tenker jeg ;)
  Jeg for min del strikket min første vott i går - den ser ikke ut !
  Alt for lang på tuppen og løs nede i tommelfeste..men jeg gir meg ikke ;)

  Ha ei fin uke !
  Janne

  SvarSlett
 6. Tror også at den fine fargekombinasjonen er årsaken til yndligsvottestatusen. Men, jammen er det nesten helt umulig å vite på forhånd hva som vil slå an. Den lure måten å strikke med flerfarget garn uten å få trådfest etterpå skulle jeg gjerne likt å høre litt mer om. Jeg driver fortsatt å fester tråder, og moro er det ikke.

  Ha en fin uke! :)

  SvarSlett
 7. Det er som du sier vanskelig å si hvorfor noen par blir favoritter. Hos oss gjelder det tova votter med snøring, slik at de sitter godt på hånden :)
  HA en fin uke!

  SvarSlett
 8. Veldig fine farger på vottene, kanskje det gjorde at de ble favoritter :O)

  SvarSlett
 9. Jeg har så mange favoritter, men mykhet, passform og farge er viktige elementer :) disse her var jo skikkelig fine, da!

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen her hos meg!!
Det er så stas :O)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...