torsdag 15. november 2012

Økt takt på pinnene

 
Noen ganger når man strikker på et nytt arbeid og kanskje ikke har noen erfaring med akkurat det garnet, så ser det tidlig ut til å gå hardt ut over garnbeholdningen - allerede langt nede på bolen. Det kommer en snikende følelse av at dette kommer til å gå skeis - det blir ikke nok garn til ermer og bryst!! Man begynner å tenke på andre løsninger, ha kortere ermer osv. Kjøpe mer garn er jo selvfølgelig en god løsning, haha... men  siden garnet er bestilt og kom i posten kan det fort bli dyre nøster, med porto og det hele (for ikke å snakke om alt det andre garnet man kjøper i tillegg siden portoen likevel er betalt!) Sammen med den snikende følelsen kjenner jeg at pinneslagene går litt ekstra fort i ren spenning om hvorvidt garnet rekker til en hel genser... som om det hjelper å strikke raskt, hehe.... Det måtte i såfall være for å få dommen fortere :O)
Jeg er altså godt i gang med mitt 2. av totalt 4 nøster med Rowan baby merino silk dk og er snart ved ermehullene,  (om jeg skal stole på mønsteret til forandring) så kanskje kanskje kanskje rekker det! Det kan i allfall ikke skade om jeg strikker litt fortere uansett? For jeg tror ikke jeg stiller i tetsjiktet i NM i fortstrikking nemlig..... :O)
 
Jaja, så får de neste dagene vise om det blir ny bestilling eller ikke. Jeg må visst iallfall kjøpe meg nytt kamera, for det "gamle" røk i går, det var akkurat tippet  5 år selvsagt og ingen garanti lengre! Typisk? (Beklager derfor bildekvaliteten)
 
 
Hilsen fra Nina
 
 
 
 

18 kommentarer:

 1. Ja, det gjelder å strikke som en gal før garnet tar slutt!!
  Huff, det høres litt skummelt ut, det der. Får krysse fingre for at det går bra. I nødsfall kan du jo lage glattstrikkede ermer, det trekker litt mindre garn... ?
  Ønsker lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det:O)
   ja litt skummelt, men det ordner seg nok på et eller annet vis ;O) tenker også at glattstrikk trekker mindre garn, men har ikke prøvd for å sjekke det, men en mulighet er det jo...

   Slett
 2. Kjenner meg såååå godt igjen! Strikker fortere og fortere (med klamme hender!) når jeg begynner å få bange anelser... Ville nok ha vært litt pessimistisk i dette tilfellet, ja, men jeg har tatt feil før, jeg :-) Lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke godt å vite utfallet her, men det burde holde ifølge mønsteret. Erfaring viser bare at det ikke alltid er tilfellet.
   Må bare få strikketid nå i helga, så spent :O)
   Så fine strømper du har funnet deg forresten! Morsomt!

   Slett
 3. Svar
  1. Godt å høre :O) tydeligvis flere enn oss som kjenner den følelsen.

   Slett
 4. Jeg blir gjerne litt handlingslamma i slike situasjoner......
  Jeg har et prosjekt som har ligget på vent i flere år fordi jeg tror det blir for lite garn. Det kommer seg av at jeg begynner i feil ende, kjøper garn først(gjerne på tilbud) og finner ut hva jeg skal strikke etterpå.

  Lykke til i alle fall! Venter spent på resultatet.

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
  Svar
  1. hehe, jeg kjøper også ofte garn før jeg vet hva jeg skal strikke,
   men denne gangen var det faktisk en ferdig pakke, med mønster og garn, bestilt på nett....så får vi vente og se (dvs strikke og se :O))
   Klem tilbake ;O)

   Slett
 5. Kjenner veldig godt til tanken om at jo fortere man strikker jo mindre garn brukes. Det er vel derfor jeg har skapene fulle av garn :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. interessant teori ;O) merkelig fullt her også.. hehe....

   Slett
 6. Akk, så velkjent... Lykke til! Jeg heier på deg, står i målfeltet på høyre side med pinnene høyt hevet! Vink, vink!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for heiing, setter pris på det ;O)
   kommer fortere i mål da, garantert!

   Slett
 7. Hei. Du har en veldig fin blogg:) lykke til med genseren :)

  SvarSlett
  Svar
  1. takk for det og velkommen som følger her hos meg !
   :O)

   Slett
 8. Haha! Kjenner meg igjen. Så spennende liksom, må bare finne ut hvor mye for lite det er! Lykke til ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, ja det blir spennende - tenk om det ikke er for lite!?!

   Slett
 9. Kjenner meg veldig igjen! Jeg holder på med en angoragenser fra Pickles, og har vært innom racerstrikken. Men så plutselig ble det full stopp. jeg frykter at jeg finner ut at jeg ikke har nok garn... iiiik...

  SvarSlett
 10. Hei! Så mye fint du har laget. Dette prosjektet ser også nydelig ut. Flott mønster. Gleder meg til å se når det er ferdig. Flotte blogginnlegg :). Varm klem fra Ingrid

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen her hos meg!!
Det er så stas :O)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...