torsdag 9. februar 2012

Black and whiteJeg holder for tiden på med å gjøre ting ferdig... Jeg fullfører i grunnen nesten alltid prosjektene mine, men likevel er det merkelig at det av og til hoper seg opp med halvferdige strikketøy!! Nå har jeg altså gjort vottene mine ferdig - ikke det arbeidet jeg har brukt lengst tid på akkurat - men dog er det deilig å få tråder festet, vottene ferdig vasket og tørket og i bruk. Tok et før-bilde her for sikkerhets skyld, men vottene var strengt tatt ikke store nok til noe særlig toving... så etter-bildet under er ikke så heeelt ulikt det over :O)Har strikket av Platu Lopi garn, islandsk entråds utvunnet ullgarn som slites lett av under strikking. Siden fibrene ligger veldig åpne på det utvunnede garnet håpte jeg at det skulle toves lett da jeg vasket vottene (ja, for hånd!! :O)) - men jeg tror jeg må ta en liten runde til med lett toving for å få vottene litt sterkere. De ligger ikke an til å få en karriere som arbeidsvotter, men penvotter trenger man jo også. Vottene ble mye mykere i allfall etter vask. Garnet kjennes litt bustete og hardt ut før vask. Det er forresten dette garnet som brukes (dobbelt) til å strikke de flotte islandske rundfellingsgensrene med mønster. Når garnet dobles blir det naturlig nok mye mer slitesterkt.


Perfekt passform på vottene, smale og lange. Og tynne!
(32 masker/ pinne nr 3,5)
Her ser dere skjerfet vottene skulle passe til: Deilig og varmt ullskjerf fra Noa Noa.

Fornøyd med både det og vottene! :O)
Ullklem fra Blåbærlina


4 kommentarer:

 1. Så kule de vottene var ! :)
  Likte at du hadde brukt striper og at de var ekstra lange :)
  Jeg er jo fersk i strikking da, og har ikke prøvd å strikke med mange strikkepinner. Votter er faktisk noe jeg mangler ( hjemmestrikka ) . Så dette fikk jeg lyst til å prøve på ... youtube er en fin ting i denne sammenheng !! ;)

  GOD HELG !
  Og takk for hyggelig kommentar inne hos meg :)
  Klem fra Janne

  SvarSlett
 2. Hei Janne og takk for koselig kommentar om vottene mine! :O)
  Så morsomt med ny hobby da! Du kommer helt sikkert til å få til 5 pinne strikking også. ja, helt enig, youtube er fantastisk, for man finner all hjelp man trenger når man står fast eller vil lære noe nytt.
  Ønsker deg også ei fin helg videre!!
  Klem fra Nina :O)

  SvarSlett
 3. Kjempefine stripete votter!
  Hilsen fra PiPa

  SvarSlett
 4. Såfine i svarthvitt! Jeg er inne isvart hvitt-periode for tiden, og dette var inspirerende.

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen her hos meg!!
Det er så stas :O)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...