fredag 12. april 2013

Punoponcho!!

Yessss! Det ble poncho !!!  Jeg har ventet lenge med ideen om denne i hodet, så har jeg ventet lenge på å finne oppskrift, og så leeeenge før boka kom i posten. Men etter DET, så gikk det faktisk kjempefort å strikke den. Garnet har ligget klart lenge. Tykt Punogarn og relativt tykke pinner, en sjeldenhet for meg,  så det var skikkelig morsomt med et raskt prosjekt for en gangs skyld!

Jeg må røpe inspirasjonskilden - nemlig en poncho med ermer fra Noa Noa fra noen år tilbake. Originalen er videre og lengre, enn denne lille bladmønstersaken fra boken Strik - ponchoer, capes, tørkleder og sjaler av Rachel Søgaard. Jeg bestilte boken hos AdLibris. Den strikkes ovenfra og ned og på grunn av tynnere garn enn brukt i oppskriften gikk jeg opp en størrelse + at jeg strikket den litt lengre. Jeg improviserte faktisk bladmønsterutvidelsen - tro det eller ei, men det var ikke så komplisert som jeg syntes det virket til å begynne med.... 

Da bladmønsterdelen var ferdig la jeg ponchoen flat og markerte sidene, der ermene skulle være. Litt knappe ser jeg at ermene ble, men da holder den seg kanskje mer nede, så det trenger ikke å være så dumt i det hele tatt :O) Jeg strikket størrelse M og plukket opp ca 26 masker til hvert erme, strikket så 1 rett og 1 vrang, ca 52 omganger i alt.
Eksklusiv fotoshoot denne gangen, med søteste G-Anette på besøk! Vi møttes på strikketreff på verdens koseligste kafé Hjerterommet, og siden jeg skulle vise henne min nye poncho kapret jeg henne like godt som bloggefotograf. Min faste fotograf  har fått tatt noen bilder også, men de fleste bildene er det G-Anette som har tatt. Et veldig koselig og eksklusivt strikkemøte - ikke hverdags å ha bloggetreff rundtomkring her :O) Skravla og spiste og strikket. Flere bilder kommer kanskje etterhvert.


Fakta:

Pinner: rundpinne 6,5 og fempinner 5,5 (fant ikke 6,5 men 5,5 funka ok)
Størrelse: M
Garn: Raumas Puno, farge 1311 mellomgrå, brukte 3 nøster = 150g


Litt garnskryt:

Angående Punogarnet så må jeg få lov å skryte litt her. Ved nærmere undersøkelse av tråden viste det seg at garnet ikke bare består av løse alpakkafibre som jeg antok lett kunne slites av, det er faktisk strikket som en hylse av tynn, tynn tråd, med alpakkafibre festet rundt dette. Garnet virker dermed sterkt og veldig mykt - og da er det lettere å forstå prisen. Likevel, et rimelig plagg siden jeg kun trengte 3 nøster!24 kommentarer:

 1. Utrolig flott. Herlighet så flink du er. God helg i stua.
  klem

  SvarSlett
 2. Den var skikkelig tøff og Puno er god og varm :)

  SvarSlett
 3. Wow, den var kjempekul!! Du lager så mye fint :)

  SvarSlett
 4. Steike, korr fin!!! Digger mønsteret og fargen og ikke minst passformen:)

  SvarSlett
 5. Den ble jo bare så fin! Du er jammen flink til å beregne størrelse! Liker mønsteret og garnet. Kunne godt tenke meg å strikke en sånn. Boka ser spennende ut. Så koselig med bloggtreff! Tenker dere koste dere skikkelig! Ser fint ut på Hjerterommet!

  Varm klem fra Ingrid

  SvarSlett
 6. Så stilig! Lekre bilder også! Så flink du er til å tilpasse garn og mønster til din egen størrelse. Ponchoen sitter jo som et skudd. Godt jobba!

  Riktig fin lørdag til deg!

  Klem fra Uvdal

  SvarSlett
 7. Knall stilig :-)
  Sitter jo som et skudd !!

  SvarSlett
 8. Kjempestilig!! :-)
  God helg til deg!

  SvarSlett
 9. Kjempe lekker! Og du er "gal" som tørr å mikse garn, pinner, størrelser og ikke minst endre på mønsteret! Imponert! :)

  SvarSlett
 10. Så fin! Jeg har også en Puno-poncho - den er så lett og myk og varm, man merker nesten ikke at man har den på (bortsett fra at den er VARM da). Min erfaring er også at dette garnet er forbausende drøyt.
  God søndag!

  SvarSlett
 11. Ponchoen ble bare kjempestilig! Så flink du er:)

  SvarSlett
 12. Kjempestilig! Jeg digger bladmønster i strikk. Og så hyggelig med bloggetreff!

  SvarSlett
 13. Så F I N !!!
  Superimponert over "improvisering av bladmønster", det er litt sånn for viderekomne, tror jeg...
  Flinke du:-)

  SvarSlett
 14. Så flott den ble, du er virkelig flink:-) Flotte bilder også! Ha en fin kveld! Klem Marianne

  SvarSlett
 15. Riktig nydelig ble den og du for noen flotte bilder, ha en fin, ny uke hos deg!

  SvarSlett
 16. Igjen, superfin poncho! Og jeg er jo så heldig å ha sett den live :) Du kledde den kjempebra, og fortsatt imponert over alle endringene/improvisasjonene du har gjort!
  Storkoste meg på eksklusiv strikketreff ;) For en herlig kafe! Tusen takk for at du tok meg med dit, skal få sett gjennom bildene jeg tok og mailer noen over til deg etterhvert.

  Er hjemme igjen nå (ble bare tull med bloggebesøksrunde fra Ipad'en), herlig med lue-tur men ganske sliten også. I kveld blir det sofaen på meg :D

  Stor klem ♥

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det og takk for råkoselig besøk :O)
   det var stas!
   Herlig å ta vare på sånne øyeblikk!

   Klem :O)

   Slett
 17. Wow! Så fin!!
  Og heldige deg som fikk besøk av G-Anette, kjempefine bilder!!!☺

  Ønsker deg en fortsatt fin kveld☺

  SvarSlett
 18. Innmari lekker! Du inspirerer meg:) Er dette den samme som i boka du refererer til? http://www.silkeborg-uld.com/filcolana/opskrifter/visopskrift.php?ID=195

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, så hyggelig å høre ;O))
   Ja det ser ut til å være akkurat den samme som den jeg strikket.

   Nina :O)

   Slett
 19. Takk dere for alle koselige kommentarer
  om ponchoen min!
  Det varmer et strikkehjerte! ;O)

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen her hos meg!!
Det er så stas :O)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...