onsdag 10. april 2013

Fra hånd til hånd

 
 
 
 
Jeg er blitt inspirert igjen - og har flere prosjekter enn jeg har hender, kanskje fingre også faktisk.....
I påsken var jeg på besøk hos Ingrid i Ingridstua - og hun strikket på så fin en kjøkkenklut i lilla. Snill som hun er så ga hun den til meg - og dermed var inspirasjonsballen i gang på ny. Innom Søstrene Grene igjen (ja for jeg hadde vel ikke noe særlig med bomullsgarn hjemme nei....host host) - der ble det et rosa nøste og litt til.....
 
 
Jeg var så ivrig etter å ta den i bruk så rakk jeg faktisk ikke å ta bilde før den var blitt litt brukt, derfor er den litt dratt i, men fortsatt like fin! Teknikken her er halvpatent, det gjør seg veldig på sånn tynn bomullstrikk. Oppskriften finner dere på Ingrid sin blogg.


 
 
Sånn er håndarbeidsteknikker og mønster blitt overført fra hånd til hånd til alle tider. Halvpatent var nytt for meg, men nå kan jeg det - enkelt og effektfullt mønster, så det blir sikkert noen kluter på meg innimellom andre prosjekter. For bomullsgarnmangel lider jeg altså ikke av...........
 
Ekstra koselig med en klut strikket av ei god venninne - ikke sant?
 

7 kommentarer:

 1. Ja sånne kluter har en alltid bruk for. Jag har en hel skuffe full av de hjemme.
  Klem

  SvarSlett
 2. Moro å lære seg noe nytt:-) Slike kjøkkenkluter er jo alltid kjekke å ha, koselig å få en hjemmestrikket i gave da:-) Klem Marianne

  SvarSlett
 3. Absolutt - veldig koselig :) Så heldig du er!
  Patentstrikk er så fint! Eller var det halvpatent, jeg skjønner ikke forskjellen ;)

  SvarSlett
 4. Flott, det er så flott med nye, fargerike kluter!

  SvarSlett
 5. Søstrene Grene har jo så fine farger på bomullsgarnet, veldig lett å bli fristet! Kopptuer er alltid godt å ha- og fine hjemmelaga presanger.
  Ha en fin-fin dag! :-)

  SvarSlett
 6. Heldigen deg som har så snill venninne;) veldig fin din ble! Har aldri prøvd halvpatent, men en klut er jo et perfekt lite prosjekt å teste ut:)

  He en fin dag!

  SvarSlett
 7. Så fint og artig å se kluten i bruk på ditt koselige kjøkken! Gleden ved å gi blir dobbelt så stor, når jeg ser at tingene er i bruk.

  De klutene er virkelig så enkle å strikke! og Søstrene Grene har jo så mange flotte og kule farger! Men apropos patentstrikk.. (jeg er heller ikke så bevandret i helpantent, halvpantet og falsk patent) Denne oppskriften heter "falsk patent". Kluten blir helt lik på for- og baksiden.
  Uavhengig hva strikketeknikken heter, så er det gode kluter!

  Takk for fin ord, Nina!

  Ha en fin kveld, kjære venninne!

  Varm klem fra Ingrid

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen her hos meg!!
Det er så stas :O)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...